15 órát úszott az óceánban a luxushajóról kiesett férfi

• 2022. december 06., kedd •
New Orleans — A poklok poklát élte át egy 28 éves amerikai férfi, aki a Carnival Valor nevű luxushajó fedélzetéből az óceánba zuhant november ­23-án éjjel.
15 órát úszott az óceánban a luxushajóról kiesett férfi

James Michael Grimes 15 órát töltött a Mexikói-öböl vizében, mire a parti őrség végre rátalált és kimentette. Nemcsak attól rettegett, hogy elfárad és mentőmellény nélkül belefullad a vízbe, hanem egy cápa is fel akarta falni, ám a támadását csodával határos módon sikerült elhárítania - írja a Blikk.

– A legrosszabb a félelem volt attól, hogy belefulladok a vízbe. Ez főként éjjel nyomasztó, amikor már fáradt vagy és semmit sem látsz. Nem akartam úgy meghalni, hogy elsüllyedek a vízben végkimerülésemben, ez szerintem a legborzalmasabb lassú halál – idézte fel horrorfilmbe illő élményeit ­James. – Ez azonban még csak a kezdet volt. Próbáltam egy irányba úszni és a szemem sarkából észrevettem, hogy egy hatalmas lény nagyon gyorsan úszva felém tart. Amikor közel ért, akkor pillantottam meg, hogy egy cápa. Pánikszerűen kapálózni kezdtem, és éreztem, hogy eltaláltam a fejét. Ez volt a szerencsém, mert otthagyott és elúszott.

James 18 családtagjával vett részt a hálaadást ünneplő luxus­utazáson, és azt hitte, sosem látja viszont a szeretteit.

– Nagyon lassan úsztam, egy uszadékot pillantottam meg. Egy bambuszdarab volt, belekapaszkodtam és még rágcsáltam is belőle. Nem mondom, hogy jó íze volt, de ez már nem érdekelt. Életben akartam maradni – tette hozzá Grimes.

Aztán rámosolygott a szerencse, mert felbukkant egy teherhajó. Felcsillant a remény, hogy megmenekül.

– Levettem szinte minden ruhadarabomat és azokat lengettem. Aztán észrevettek és megmentettek. Az orvos szerint már egy ­óráig sem bírtam volna tovább, mert a kihűlés és a kiszáradás végzett volna velem. Szerencsém volt a szerencsétlenségben – ismerte el a férfi. – Többé biztosan nem szállok hajóra, a tengert legfeljebb csak a partról csodálom majd. Nem kísértem a sorsomat.

Forrás: blikk.hu
Fotó: Shutterstock

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére