15 millió forinttal támogatja a kormány az oladi templom tetőfelújítását

hv • 2022. január 18., kedd •
Lassan húsz esztendeje, 2002. szeptember 8-án szentelte fel az oladi lakótelepen a hívek nagy örömére a Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve tiszteletére és Batthyány-Strattmann László emlékére épült templomot Dr. Konkoly István megyés püspök. Az időjárás viszontagságai ennyi idő alatt is kikezdték a tetőszerkezetet, amelyet most kormányzati támogatással felújítanak.
15 millió forinttal támogatja a kormány az oladi templom tetőfelújítását

Köszönjük Magyarország kormányának azt a 15 millió forintos támogatást, amelynek révén a szükséges javításokat el tudtuk kezdeni

– nyitotta meg a felújítás alkalmából tartott sajtótájékoztatót Gaál Sándor a templom plébánosa. Ez a hely nem csak templomba járók örömére szolgál, hanem a nemzet kincsei közé tartozik, amelynek óvása közös feladatunk.

Valóban kincs ez a templom - folytatta Dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője.

Még élénken emlékszem, amikor 1998-ban a második Orbán-kormány annak a parlamenti ciklusnak országosan a legnagyobb egyházi beruházásaként - kérésemre is – 163 millió forinttal támogatta a templom megépítését. Ez az összeg kiegészülve a hívők adományaival elegendőnek bizonyult a régi álom megvalósulásához.

Tősgyökeres oladiként nekem szívügyem volt ez a szakrális hely, ami még több is annál, hiszen nem csupán templomként, hanem közösségi térként, nyitott helyként is szolgálja az itt élőket. S fontosnak tartotta ezt Orbán Viktor is, aki a templom felszentelésén feleségével együtt személyesen is jelen volt. Az idő halad és most aktuálissá vált a felújítás, amihez kértem a kormány támogatást is, ami közös örömünkre meg is érkezett.

Végezetül Borsföldi Bence a felújítás végző Inda Nyugat Építőipari Kft. mérnöke adott részletes tájékoztatást a már zajló munkálatokról. A tervek szerint az összesen 18 millió forintos - főként a tetőszerkezetet érintő javításokat tartalmazó felújítással – kora tavaszra végeznek is a kivitelezők. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére