1458-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

• 2020. április 13., hétfő •
Meghalt 10 újabb beteg, és 48-cal 1458-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölték a koronavirus.gov.hu-n hétfő reggel.
1458-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és meghalt újabb 10 idős, krónikus beteg. Ezzel 109-re emelkedett az elhunytak száma. Az oldal adatai szerint 120-an már gyógyultan távoztak a kórházból. Jelenleg 15 333-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 34 819. Azt is kiemelték, hogy a Pesti úti idősek otthonában eddig 198 igazolt koronavírus-fertőzött van, és nyolcan elhunytak.
 Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet. A tömeges fertőzés lassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők és aki teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött. A kormányzati oldalon látható térkép alapján továbbra is Budapesten (703 ember) és Pest megyében (214) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (102), Győr-Moson-Sopron megye (61), Csongrád megye (47) és Borsod-Abaúj-Zemplén (45). A legkevesebb fertőzött Heves megyében (9) van Magyarországon.

közösség

további frisss

lap tetejére