A kultúra lovagja

Hétfőn rangos állami kitüntetést kapott az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ korábbi igazgatója. Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Parais Istvánnak.

 • 2291 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 43 krónikus beteg

  2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 43 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1578 főre emelkedett, 17 098-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 47 257 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 35%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3166 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

 • 2316 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 47 krónikus beteg

  2316 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 61 563 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1472 főre emelkedett, 16 491-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 43 600 fő. Az aktív fertőzöttek 28 %-a, az elhunytak 36%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 233-an vannak lélegeztetőgépen.

 • 2066 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 47 krónikus beteg

  2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, 15 655-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 37 272 fő. Az aktív fertőzöttek 29%-a, az elhunytak 38%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 2209 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 200-an vannak lélegeztetőgépen.

 • Éld át újra gyermekkorod a megfelelő illatanyagok segítségével!

  Érzékszerveink arra hivatottak, hogy segítségükkel sikeresen felvegyük a körülöttünk lévő ingereket. Például látásunk segítségével megfelelően tájékozódjunk és begyűjtsünk minden olyan lényeges információt, amelyre szükségünk van a közlekedéshez, a munkához vagy egyéb mindennapi tevékenységekhez.

 • Délután 1-ig nem lesz víz a 11-es huszár út egy részén

  Csőtörés volt Szombathelyen, emiatt a 11-es huszár út bizonyos szakaszán várhatóan délután 1-ig nem lesz víz.

 • 1478 új fertőzött az országban, 90 Vasban

  1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Vas megyében 90 esetet regisztráltak, így az összes vasi fertőzött hivatalosan eddig 1249 fő.

 • Rómában tüntetnek az iskolai genderpropaganda ellen

  A baloldal ugyanis pusztítaná a hagyományos családot. Tüntetnek Rómában az ellen a törvényjavaslat ellen, amelynek értelmében Olaszországban büntetnék azokat a szülőket, akik nem engednék el gyermekeiket az iskolákban tartott genderprogramokra. A javaslat értelmében még az is bűncselekmény lehet, ha valaki a hagyományos családmodell mellett érvel – írta a pestisracok.hu a Hír TV-re hivatkozva.

 • Kiss Norbert győzött a kamionosok utolsó futamán is a Hungaroringen

  Hiányoztak a nézők a Hungaroringről, de Kiss Norbert, a Révész Truck Racing Team kétszeres Európa-bajnok versenyzője így is győzött a gyorsasági kamion Eb magyarországi állomásának negyedik futamán. A Super Racing Festivalt vasárnap rendezték zárt kapuk mögött.

 • Jelentős beruházások maradnak el az egykor virágzó Szombathelyen

  Nincs túl sok oka az ünneplésre Szombathely balliberális vezetésének, a városban ugyanis jelentős beruházások maradnak el. Az egyik legfontosabb kampányígéretük, az út- és járdafejlesztés szenvedte el a legnagyobb forráselvonást a koronavírus-járványra hivatkozva. A helyzet azért is érdekes, mert amikor az előző, kormánypárti vezetés átadta a hivatalt, még jelentős források voltak az önkormányzat kasszájában. Nagy kérdés, miként jutott el a város a többmilliárdos többlettől a megszorításig. Borsodi Attila írása a magyarnemzet.hu-n.

 • Légy ott testileg és lelkileg az edzésen, fejleszd ki a nagy fokú koncentrációt!

  Modern világunkban manapság rengeteg inger ér bennünket, amelynek feldolgozása szinte lehetetlen. Temérdek információ, amelynek nagy része nem fontos az életünk szempontjából, azonban ma már nem lehet úgy végighaladni az utcán, hogy kizárod a felesleges reklámokat.