Multifunkciós belteret álmodhatunk a mikroapartmanjainkba

NR/apartmenttherapy.com - Fotó: MIT Media Lab • 2017. június 14., szerda •
Yves Béhar és az MIT igazán nagyot alkotott.
Multifunkciós belteret álmodhatunk a mikroapartmanjainkba

A lakások egyre kisebbek lesznek, vagy csak szeretnénk a rendelkezésre álló tereket jobban kihasználni? Igazából mindegy, mert a lényegen nem változtat, a hagyományos bútorok ideje lejárt. Egy 30 négyzetméteres mikroapartmant pedig elég nehéz a klasszikus darabokkal berendezni, ilyen esetekben jöhetnek a multifunkciós darabok.

Az MIT Media Lab Yves Béharral karöltve megalkotta az Ori Systems nevű valamit, ami gyakorlatilag egy dobozba csomagolt lakás. A robot bútort alkalmazással, a saját kezelőfelületén, de akár szóban is vezérelhetjük, is kijön belőle egy ágy, egy íróasztal, a nappali meg sok más, amire egy hálószobában, nappaliban szükségünk lehet.

Ori - One Room. A Hundred Ways. from Ori on Vimeo.

Az Ori két változatban kapható, van a Full és a Queen kiadás, és mindkettő kevesebb energiát használ, mint egy hajszárító, így külön kábelezésre sincs szükség, szóval brutál a dolog. Bár a mikroapartmanok nálunk még kevésbé elterjedtek, azért mindenki törekszik a lehető legjobb helykihasználásra.

Az Ori Systems ára 10 ezer dollár, ami alsó hangon is 2,7 millió forint, de az eltüntethető ágy és az egyéb automatizált apróságok miatt megéri.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére