Így készül a kőszegi bor! (FrisssTV)

BZ; Pro28 • 2012. október 18., csütörtök •
A kőszegi bortermelés Magyarországon a legrégibbek közé tartozik. Egykoron a kőszegi királyi vár szőlőskertjét Könignek hívták, ez a mai Királyvölgynek felel meg. Így került a kőszegi bor a király asztalára. Az idei szőlőtermés jó minőségű Kőszegen, a must 19 fokos lett. A FrisssTV stábja a helyi Tóth Pincészettel szüretelt kékfrankos és zweigelt fajtákat. A hagyományos eljárással készülő bor a tájegység egyik értéke, és mindig közösségi munka kell hozzá a családtagok, a barátok segítsége, mert a szőlő leszedése, behordása, a zúzás és a préselés sok munkát igényel, és ezeket a feladatokat gondosan, pontosan és tisztán kell elvégezni. "Szüretelje le" a FrisssTv összeállítását!

közösség

további frisss

lap tetejére