Végre nyert a Haladás

MHN, MTI • 2012. november 10., szombat •
Öt meccses nyeretlenségi szériát tört meg végre a Haladás. A szombathelyiek 2:0 -ra győzték le hazai pályán az Újpest csapatát a labdarúgó NB I 14. fordulójában. Az utolsó 20 percben kettős emberelőnyben játszott a Hali, de csak nyögvenyelősen tudta begyűjteni a két gólos győzelmet. Iszlai tizenegyesből lőtt gólt, Kenesei a hosszabbításban egy szépségdíjas találatot jegyzett.

 

A Szombathelyi Haladás 2-0-ra legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának első szombati mérkőzésén. A hazaiak öt nyeretlenül megvívott bajnoki találkozó után nyertek.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 2-0 (0-0)
----------------------------------------
Szombathely, 2000 néző, v.: Andó-Szabó 

gólszerző: Iszlai (69., 11-esből), Kenesei (92.)

piros lap: Landoli (63.), Christ (69.) sárga lap: Simon Á. (72.), Andorka (87.), illetve Remili (29.) Iandoli (49., 63.

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Búrány - Nagy D. (Szakály A., 79.), Simon Á. (Andorka, 74.), Nagy I. G., Iszlai, Radó - Ugrai (Kenesei, 71.)

Újpest FC: Balajcza - Szélesi (Zaris, 84.), Vermes, Chema Antón, Iandoli - Remili (Pollák, 66.), Vasiljevic, Kabát, Balogh B., Christ - Moraes (Simon K., 59.)

kép: nso.hu

Az Újpest kezdte jobban a meccset, de a Haladás később átvette az irányítást, és sorra dolgozta ki a lehetőségeket. A fiatalokkal felálló kissé görcsös szombathelyiek azonban a jobbnál jobb helyzeteket is elpuskázták. A második félidőben aztán kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, és ezt már kihasználták a zöld-fehérek, akik megérdemelten, de nehezen gyűjtötték be a három pontot. Az Újpest kettős emberhátrányban játszott a legjobban, ebben a periósuban többször fütty hallatszott a hazi publikumtól. Végül Kenesei szép találatával- Iszlai büntetője után- 2:0-ra nyert a Haladás. 

 

Edzői nyilatkozatok:

Artner Tamás (Haladás)
– Az első félidőt nagyon jól kezdte az Újpest, teljesen más felállásban játszottak, mint amire felkészültünk, ehhez nehezen tudtunk alkalmazkodni. Utána már érzésem szerint uraltuk a meccset, a második félidőt pedig nagyon jól kezdtük. Már ekkor megvoltak a lehetőségeink, de azok még kimaradtak. A kiállítás után megszereztük a győzelmet,  úgy gondolom, hogy a játék képe alapján ezt meg is érdemeltük.

 

Jos Daerden (Újpest )
– Az első félidőben labdarugó-mérkőzést látott a közönség, a második félidőről sajnos ez már nem mondható el, az már inkább csak egy emberről szólt. Nem is kívánok mást mondani, büszke vagyok a csapatomra, mert kettős emberhátrányban is az utolsó pillanatig arra törekedtek, hogy legalább az egyik pontot megszerezzük.

 

közösség

további frisss

lap tetejére