Végleges: Fazekas nem megy az olimpiára

mti, frisss • 2012. július 12., csütörtök •
Leadta végleges nevezését a londoni játékokra a MOB: 158 fős lesz a magyar olimpiai csapat Londonban, és a keretnek nem lesz tagja Fazekas Róbert diszkoszvető.

Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtökön tájékoztatott: véglegesítették a nyári olimpiára induló sportolók létszámát és regisztrálták adataikat a londoni olimpia szervezőbizottságánál, a LOCOG-nál. Molnár Zoltán csapatvezető a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökének, Gyulai Miklósnak a beleegyezésével nem nevezte Fazekas Róbert diszkoszvetőt az olimpiára.

Gyulai kedden jelezte, hogy egy olimpiai A-szintet elért atlétánk szervezetében sztanolozolt találtak; a sportoló egy versenyen kívüli doppingellenőrzésen bukott le az anabolikus szteroidok közé tartozó szerrel, amelyet például már Ben Johnson is használt. A versenyzőről annyit lehetett megtudni, hogy volt korábban hasonló esete. Nevét a B-próba elvégzéséig, amelyet külön kért, nem hozzák nyilvánosságra.

A MOB külön közleményt adott ki a nevezések véglegesítése kapcsán. Ezt hiánytalanul idézzük:

"2012.07.11-én a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői véglegesítették a sportolók létszámát és regisztrálták az indulók adatait a Londoni Szervezőbizottságban (LOCOG). Ezek alapján hatályba lépett a magyar olimpikonok nevezése és akkreditálása a londoni nyári játékokra. Mától a Magyar Olimpiai Csapat tagjai londoni résztvevőnek tekinthetőek.

A 158 olimpikon nevezését tehát megerősítette a MOB Londonban. A szervezet főtitkára, Molnár Zoltán csapatvezető, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének egyetértésével nem nevezte Fazekas Róbert diszkoszvetőt a londoni olimpiára.

Az Olimpiai Charta, a MOB Alapszabály és a Sporttörvény felhatalmazza a Magyar Olimpiai Bizottságot arra, hogy mely sportolót nevezze és akkreditálja az olimpiára. A felhatalmazás alapján a MOB kizárólagos jogosítványa azt eldönteni, hogy ki képviselheti a magyar színeket az olimpián."

Korábban írt cikkünket a doppingbotrány kirobbanásáról itt olvashatja újra!

közösség

további frisss

lap tetejére