Új csillag született

Szerző: frisss.hu Fotó: Twitter/PDC • 2018. január 02., kedd •
Nagy meglepetésre az angol Rob Cross nyerte meg a PDC darts-világbajnokságát. A 27 esztendős vb-újonc a döntőben 7:2 arányban győzte le a sportág búcsúzó legendáját, Phil Taylort.
Új csillag született

Hihetetlen tempóban kezdte a döntőt az előzetesen jóval esélytelenebbnek tartott Cross. A londoni viadal 20. kiemeltje szinte pillanatok alatt ellépett 3:0-ra, főként annak köszönhetően, hogy a tömeg mellett a kiszállókat is parádésan dobta. Enyhe túlzással élve hibázni sem tudott a vb-újonc. Ezt követően az utolsó hivatalos tétmérkőzését játszó Taylor fogott ugyan egy szettet, de nem sokkal később már 6:1-re vezetett az elődöntőben a címvédő van Gerwent búcsúztató brit fiatalember. A 8. játszmában Cross szinte rápihent az utolsó nagy rohamra és végül 7:2 arányban megnyerte a mérkőzést és egyben begyűjtötte pályafutása első, ám minden bizonnyal nem utolsó világbajnoki címét.  


Phil „The Power” Taylor tehát vereséggel búcsúzott a profi dartstól, ám az előre borítékolható, hogy a 16 világbajnoki címét soha senki nem fogja felülmúlni, mivel a jelenlegi mezőny roppant kiegyenlítetté vált. A régebbi nagy sztárok, van Gerwen, van Barneveld, Anderson, Wright mellé olyan feltörekvő fiatalok zárkóztak fel, mint például Cross vagy az elődöntőig menetelő Jamie Lewis.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére