Szuper Szerda - két arany és gyönyörű kézilabda győzelem

mti, frissss • 2012. augusztus 08., szerda •
Két olimpiai aranyéremnek örülhet Magyarország: Szerdán délelőtt lett olimpiai bajnok a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakpáros 1000 méteren majd aranyérmet nyet a női kajaknégyes is.
Szuper Szerda - két arany és gyönyörű kézilabda győzelem

Az Európa-bajnok magyar duó kiválóan rajtolt, féltávig a svédek mögött haladt, aztán amikor a német és a portugál egység hosszú hajrát nyitott, s nagyon megközelítette az élen haladó két párost, Dombiék is megindították a hajót. A finis rendkívül izgalmasan alakult, ugyanis a magyarok megelőzték a svédeket, csakhogy a portugálok is, akik egyre közelebb értek hozzájuk, de a célig is maradt pár centi előnye a magyar kettősnek.

A Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos páros Magyarország ötödik aranyérmét és tizedik dobogós helyét szerezte a londoni játékokon.

Nem sokkal a srácok után később aranyérmet nyert a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású kajaknégyes 500 méteren.

 

Óriási küzdelem, kétszeres hosszabbítás, gyönyörű győzelem! Fazekas Nándor a legnagyobb király!  A magyar kézilabda válogatott a legjobb négy  között az olimpián. Magyarország-Izland: 34:33.

„Óriási csapatmunka volt, a sírból hoztuk vissza a meccset – nyilatkozta Iváncsik Gergő a negyeddöntőt követően. – Szinte úgy éreztük, mintha hazai pályán játszottunk volna, ennyi magyar szurkoló előtt nem lehetett veszíteni.″

közösség

további frisss

lap tetejére