Remek szombathelyi eredmények az atlétika ob-n

frisss, masz.hu • 2012. június 17., vasárnap •
Nyári meleg, szikrázó napsütés fogadta a 117. Atlétika Magyar Bajnokság résztvevőit Szekszárdon. A jól előkészített pályán öt órán át zajlottak az események, szép küzdelmekkel és több figyelemre méltó eredménnyel. Pars Krisztián vasárnap, az ob-n is folytatta idei remek sorozatát, és 80 méter feletti eredménnyel nyerte meg a férfi kalapácsvetők versenyét, de női kalapácsvetésben is mindhárom érem szombathelyi versenyzőé lett.

 

Pars Krisztián Londonra készül

Pars Krisztián olimpiai reménységünk vasárnap, a 117. atlétikai országos bajnokság második napján is folytatta idei remek sorozatát, és 80 méter feletti eredménnyel nyerte meg a férfi kalapácsvetők versenyét. Az idén eddig szinte az összes versenyén nagyszerű formában dobó, világbajnoki ezüstérmes szombathelyi sportoló ezúttal háromszor dobta 80 méternél messzebbre a kalapácsot, legjobb kísérlete 80.28 m volt. A vasárnapi program első számát Pars közel 7 méteres előnnyel nyerte meg a második helyen végzett Németh Kristóf előtt (73,54). Így az első két helyezés a Németh fivérek tanítványai nyakába került(Németh Zsolt és Németh László) de a bronzérem is Szombathelyen készülő sportolójé lett, Hudi Ákos 7192-vel lett harmadik

Taroltak a Dobó SE versenyzői női kalapácsvetésben is. A klub-on belüli küzdelemből Gergelics Cintia jött ki a legjobban, 64méter 83 centiméteres dobása aranyat ért. Ozoray Jennynek ezúttal ezüstérem jutott (63,62), míg a bronzérmes a felnőttek között remekül teljesítő U18-asi rekordot dobó Gyurátz Réka lett (62,03)

Gergelics Cintia nyert a nőknél

A diákolimpikon Juhász Lilla folytatta jó sorozatát, a 19 éves szombathelyi  lány 110 m gáton nem talált legyőzőre, 14,25-öt futott.

Haladás-arany született az atlétika bajnokságban távolugrásban is. Vivorecz István nyakába akasztották a legfényesebb érmet, miután Kocsis Zsuzsa és Lengyák György tanítványa 7.66-al az első lett.

Kása Tibor jó rajtott vett

Ezüstérem jutott a Schulek Ágoston emléke előtt tisztelgő versenyen Kása Tibornak. A Haladás futója 400 m-en 47,12-es eredménnyel lett második, a bajnoki gödöllői Deák Nagy Marcell (45,93) mögött. 

Súlylökésben Kürthy Lajos győzött. A mohácsi atléta Szombathelyen készül Annus Adrián irányítása alatt, most az ob-n 19, 95 métert lökött.

közösség

további frisss

lap tetejére