Pars Krisztiánt doppingvétség miatt eltiltották

• 2018. április 11., szerda •
Doppingvétség miatt 2019. júliusáig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották Pars Krisztiánt. A Dobó SE olimpiai aranyérmes kalapácsvetője januárban produkált pozitív mintát.
Pars Krisztiánt doppingvétség miatt eltiltották

Az SzPress Hírszolgálat számolt be elsőként arról, hogy Pars Krisztiánt idén január 13-án egy szombathelyi verseny után ellenőrizték és olyan szert találtak vizeletében, mely szerepel a doppinglistán. A sportoló avval védekezett, hogy ez a bizonyos meg nem nevezett szer nem alkalmas teljesítményfokozásra és emellett versenyidőszakon kívül került a szervezetébe. Az illetékes bizottság ezt az érvelést elfogadta és így nem az ilyenkor szokásos négy, hanem „csak” másfél esztendőre tiltotta el a sporttevékenységektől.

A sportoló elmondása szerint rettenetesen szégyelli magát a történtek miatt, ám nem adja fel és eltiltása lejárta után szeretné kiköszörülni a csorbát és megmutatni, hogy 37 évesen is komoly teljesítményre lesz képes. Annyi biztos, hogy az idei Európa-bajnokságon nem lesz ott, de erősen kétséges, hogy a 2019-es dohai világbajnokságon dobókörbe tud-e lépni. A bizonyításra talán leginkább a 2020-as tokiói olimpián lesz lehetősége. Persze addig még a Perinten is nagyon sok víz folyik majd le, nem hogy a Dunán.
Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy ő maga is a sajtóból értesült csak a történtekről. Most nincs más lehetősége, mint az, hogy az eltiltás idejére szünetelteti a sportoló szerződését.

közösség

további frisss

lap tetejére