Nem ment a Haladásnak!

Szerző: frisss.hu • 2018. február 27., kedd •
Kifejezetten rossz napok jártak mostanában a Haladás VSE csapataira. Csupán a Haladás-Viktória FC labdarúgói nyertek. A futsalosok, a férfi focisták és a női röplabdázók, valamint a kézilabdázók is vereséget szenvedtek.
Nem ment a Haladásnak!

A sort szombaton a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata kezdte. A zöld-fehérek a tavaszi szezon első fordulójában Újpestre látogattak, ahol Novothny 52. percben született találatának köszönhetően 1:0 arányú verséget szenvedtek. A vasiak a 47. percben jártak legközelebb a gólhoz, ám akkor Kovács 13 méterről a két kapufa találkozását találta telibe. A vereség miatt Michal Hipp együttese visszacsúszott a tabella 11. helyére, ami már kiesést jelenthet.

Nem járt sokkal jobban a Szombathelyi Haladás NB I/B-s női kézilabdacsapata sem. Kovács László tanítványai az éllovas Mosonmagyaróvár gárdáját fogadták és simán kikaptak 37:16-ra. Igaz, hogy a vasiaknak nem az élvonalba igyekvő óváriakat kell legyőzniük. Öröm az ürömben, hogy a vasi együttes maradt a tabella 10. helyén.

Vasárnap Szombathelyen lépett pályára a Haladás-Viktória FC NB I-es női futballcsapata és Manhart, valamint Tálosi góljaival 2:0-ra legyőzte a nagy mumusnak számító Astra együttesét. A vasiak sikerüknek hála előreléptek az 5. helyre és reális esélyük maradt a felsőházba jutásra. Ehhez azonban nem szabadna a következő játéknapon kikapniuk a DVTK otthonában.

Nagy küzdelmet vívott a szintén NB I-es Hungast-Haladás Szombathely röplabdacsapata hazai környezetben a csoport első helyén álló MTK együttesével. A vasiak hiába nyerték meg simán a második szettet, mivel a másik hármat szoros csatában elveszítették, így végül 3:1-re kikaptak.

A sort hétfőn este a Swietelsky-Haladás VSE élvonalbeli futsalosai zárták. A szombathelyiek annak a Dunaferrnek a vendégei voltak, melyet nem is olyan régen az Aréna Savariában 7:1-re legyőztek. Ezúttal azonban a Duna-partiak voltak jobbak még úgy is, hogy a Hali kétszer vezetett két találattal. A vége 6:5 lett a hazaiak javára, akik így feljöttek a tabella harmadik helyére, míg a vasiak visszacsúsztak a negyedikre. A derbin a Haladás góljai közül Dróth hármat, Vidák és Hajmási pedig egyet-egyet szerzett.

közösség

további frisss

lap tetejére