Mint egy falat kenyér

Szerző: frisss.hu Fotó: haladas.hu • 2018. április 08., vasárnap •
Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában bravúros, 2:1 arányú győzelmet aratott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a DVTK otthonában. Sikerüknek köszönhetően a vasiak elkerültek a kiesést jelentő 11. helyről.
Mint egy falat kenyér

Nem ígérkezett könnyűnek a Haladás DVTK elleni idegenbeli fellépése, ugyanis a 2017-2018-as bajnokságban a Diósgyőr már kétszer is alaposan elkalapálta a szombathelyieket. Ráadásul mindkétszer a vasiak ideiglenes otthonában, azaz Sopronban nyertek Ugraiék.

Ezúttal azonban szerencsére másként alakultak a dolgok. A Hali kifejezetten támadó felfogásban kezdett és a 13. percben kis híján meg is szerezte a vezetést, ám Mészáros Karol ziccerénél Antal Botond nagyot védett. Nem sokkal később azonban már a diósgyőri hálóőr is tehetetlennek bizonyult: Bosnjak bal oldali beadását követően Mészáros lőtt a hálóba. A Haladás a folytatásban annak ellenére is támadásban maradt, hogy sérülés miatt az első félórában Jancsót és Rabusicot is le kellett cserélnie Michal Hipp vezetőedzőnek. Az 1:0-s állásról kezdődő második félidő is jól indult a Halinak: a csereként beálló Kovács Lóránt váltotta gólra Rácz átadását. A hazaiak ugyan a 61. percben Ugrai találatával szépítettek, ám a vasiak így is nyertek 2:1 arányban, azaz megszerezték azt a győzelmet, melyre olyan nagy szükségük volt, mint egy falat kenyérre.

Sikerének köszönhetően a Haladás előrelépett a 9. pozícióba, ami már bentmaradást érő helyezés.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Diósgyőri VTK-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1:2 (0:1)
Mezőkövesd, 1472 néző, vezette: Karakó
Diósgyőr: Antal – Brkovics, Lipták, Karan (Tamás 46.), Óvári (Sesztakov 55.) – Vela, Hasani, Kocsis G., Ugrai – Joannidisz, Bacsa (Makrai 77.). Edző: Bódog Tamás
Haladás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak (Németh Milán 66.) – Jagodics M. – Mészáros K., Rácz, Jancsó (Kovács L. 7.), Halmosi – Rabusic (Williams 31.). Edző: Michal Hipp

közösség

további frisss

lap tetejére