Megvan az első győzelem

Szerző: frisss.hu Fotó: HVSE • 2017. október 16., hétfő •
Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság Nyugati-csoportjának 5. fordulójában megszerezte első győzelmét a Szombathelyi Haladás. A vasi zöld-fehérek a Marcali együttesét verték 34-30-ra.
Megvan az első győzelem

Enyhe túlzással élve a Marcali ellen játszotta az első igazán nyerhető mérkőzését a Haladás kézilabdacsapata. Ennek megfelelően határozottan jól kezdtek ideiglenes répcelaki otthonukban Kovács László tanítványai, akik az első félidő végén már 17:11-re vezettek. A vasiak nyitott védekezésére nem igen találtak ellenszert a vendégek, ha viszont mégis eljutottak lövésig, akkor ott volt Márkus Dalma, aki remekül védett. A szombathelyiek támadójátéka pedig határozottan jól funkcionált.
Térfélcserét követően sajnos kiderült, hogy a kevés rotációs lehetőség miatt a csapat a végjátékra  elfárad és ezt az ellenfél ki is használta, alaposan felzárkózott.  Szerencsére a hajrában Kaposvári Anitáék mozgósították utolsó erőtartalékaikat és megérdemelt,  34:30 arányú győzelmet arattak. A zöld-fehérek sikerüknek köszönhetően most már 2 bajnoki ponttal rendelkeznek, amivel a tabella 12. helyén állnak.
Az 5. fordulóban a másik szombathelyi csapat, a SZKKA elszenvedte első vereségét. Szendrei Barbaráék hazai pályán kaptak ki 25:24-re a Mosonmagyaróvár gárdájától.

Jegyzőkönyv:
Szombathelyi Haladás-Marcali VSZSE 34:30 (17:11).
Répcelak, 250 néző, vezette: Réti, Szedmák
Haladás: Márkus – Sebestyén 2, Kiss 4, Szabó 5, Baranyai 1, Gerencsér 1, Császár 7. Csere: Kaposvári 9, Hrabovszky 5, Dudora, Halmos. Edző: Kovács László
A Marcali legjobb gólszerzői: Urbán 5, Duzsik 5.

közösség

további frisss

lap tetejére