Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató

MTI • 2013. augusztus 02., péntek •
Többek között a Balti Méhek, az Orosz Vitézek és az olasz Trikolór Nyilai tagjai is megérkeztek a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra, és már Kecskeméten készülnek a hétvégi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra.
Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató

Fotó: MTI

A Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hétvége során 142 repülőeszköz lesz a levegőben. Az eredetileg 7 órásra tervezett programot mind a két napon 11 órásra bővítették.

Kedd délután óta folyamatosan érkeznek a repülőnapon résztvevő repülőgépek és helikopterek. Elsőként a Balti Méhek öt L-39-es Albatrosz kiképzőgépe, majd szerda délelőtt a Török Csillagok kötelék nyolc F-5-ös szuperszonikus vadászrepülőgépe, valamint az őket kísérő C-160-as szállítógépek landoltak Kecskeméten. Szerda délután a spanyol Sas Járőr kötelék C-101-esei, valamint az Orosz Vitézek nagyméretű Szuhoj-27-es vadászrepülői és Iljusin-76-os teherszállítója is megérkezett a repülőnap helyszínére. Az orosz köteléket most láthatja majd a közönség először Magyarországon.

Csütörtökön az olasz Trikolór Nyilai tizenegy MB-339-es repülőgépe is megérkezett, amely 87 tagú delegációjával a legnagyobb létszámú a résztvevők között. A legtöbb résztvevő pénteken érkezik, köztük a lengyel légierő Szuhoj-22-es harcászati vadászbombázó repülőgépei, a holland F-16-osok, valamint a NATO A-3 AWACS légtérellenőrző repülőgépe - olvasható a HM közleményében.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kecskeméti repülőnapra is 50 százalékos utazási kedvezményt biztosít a Volán-járatokkal utazóknak.

Fotó: MTI

Korábban Borbíró Zoltán, a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott interjújában azt mondta: a két év kihagyás után augusztus első hétvégéjén ismét megrendezendő nemzetközi repülőnapra, Kecskemétre az eddigi legnagyobb repülőshow-t szervezte meg a HM.

A légishow mellett a földön is számos programmal, kiállításokkal várják az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség életével, a most 75 éves légierő történetével, valamint a különböző katonai eszközökkel a kézi lőfegyverektől, a T72-es harckocsiig sok mindennel. Mindezeken felül a gyermekeket játszóházak is várják.

Részletes program a rendezvény hivatalos oldalán olvasható.

közösség

további frisss

lap tetejére