Ismét csúcson a Zrínyi

Szerző: frisss.hu • 2018. március 04., vasárnap •
Megvédte országos bajnoki címét a Zrínyi Ilona Általános Iskola a diákolimpia Játékos sportversenyében. A szombathelyi gyerekek magabiztosan utasították maguk mögé az egész mezőnyt. A Derkovits a negyedik helyen zárt.
Ismét csúcson a Zrínyi

Tavaly ősszel összesen 250 csapat vágott neki a Játékos sportversenyek selejtezőnek. Az előcsatározásokat követően nyolc iskola jutott be a diákolimpia országos döntőjébe, melyet ezúttal Nyíregyházán rendeztek meg. Köztük volt két szombathelyi oktatási intézmény, a címvédő Zrínyi és a hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet játszó Derkovits is. A várakozásoknak megfelelően a Gubián Tamás és Vadász Gábor által felkészített Zrínyi alsósai szerepeltek a legjobban. A szombathelyiek végig magabiztosan versenyeztek és 16 pontos előnnyel nyerték meg a viadalt, azaz ismét országos bajnokok lettek. A vasi iskola csapata már az utolsó versenyszám előtt aranyérmesnek mondhatta magát. A Derkó is alaposan kitett magáért: hatalmas küzdelmet követően a negyedik helyen zárt.
Igyekeztünk kijavítani a tavalyi hibáinkat és a lehető legjobban felkészülni a döntőre. Attól függetlenül, hogy valamennyi selejtezőnket megnyertünk, talán nehezebb volt megvédeni a címet, mint először felérni a csúcsra. Sokat segítettek a szurkolóink, akik még az ország túlsó felébe is elkísértek bennünket. Ezt a győzelmet az egész iskolánk nevében Horváth Zoltánnak, azaz Salinak ajánlanánk, aki sajnos nem érhette meg ezt az újabb nagy sikert – fogalmazott a hatalmas győzelmet követően Vadász Gábor, a Zrínyi Ilona Általános Iskola testnevelője.
Az országos döntő végeredménye tíz versenyszámot követően:
1. Zrínyi-iskola Szombathely 75 pont
2. Törökbálint 59 pont
3. Nagykanizsa 58 pont
4. Derkovits-iskola Szombathely 55 pont

 

közösség

további frisss

lap tetejére