Indul a tavaszi szezon, a Haladásnál a tízbe kerülés a cél

F.B. • 2013. február 25., hétfő •
Felemás felkészülés után szombaton pályára lép a tavaszi szezon nyitányán a Szombathelyi Haladás, persze csak, ha a pálya alkalmas lesz mérkőzés rendezésére. A téli szünetről, a bajnoki rajtról és az új igazolásról, Simon Andrásról is kérdeztük Artner Tamást, a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjét.
Indul a tavaszi szezon, a Haladásnál a tízbe kerülés a cél

Felemásra sikerült a felkészülés, de az eltervezett munka nagy részét meg tudtuk csinálni - értékelte a felkészülést Artner Tamás, a Haladás labdarúgó-csapatának vezetőedzője. Füvön nem tudtunk edzeni, műfüvön, teremben, futópályán végeztük az edzéseket. Ezen a héten sem tudunk - a bajnoki előtt - a füvön készülni. Úgy néz ki, először a bajnoki mérkőzésen fogunk felmenni a pályára. 

A magyar labdarúgás sajátossága, hogy a tavaszi szezon szinte soha nem indul el csúszás nélkül a pályák használhatatlansága miatt. Mi a helyzet most, szombaton alkalmas lesz labdarúgó-mérkőzésre a Rohonci úti pálya?

Biztos vagyok benne, hogy játékra alkalmatlan lesz a pálya. Ha ez a hómennyiség most beleolvad, akkor nagyon mély lesz a pálya. Majd a játékvezető eldönti, hogy alakalmas lesz-e mérkőzés rendezésére a pálya vagy sem. Egy ok miatt nem szeretném, ha halasztanának: hosszú volt ez a 8 hét bajnoki mérkőzés nélkül, a játékosok már várják a mérkőzéseket. Sajnos előfordulhat, hogy nagyon irreális viszonyok közepette kell majd játszanunk szombaton. 

Mit tudna mondani a keretről? Mennyi erősítést jelent Simon András megszerzése?

Erősítésről sajnos nem tudunk beszélni, mivel nem erősítettünk, nem érkezett senki. Simon András nem hozzánk jött, ő az NB II-es csapathoz érkezett.

Mik a célok a tavaszi szezonban, mire lehet képes a Haladás ezzel a játékoskerettel?

A realitásokat szem előtt tartva szeretnénk becsúszni az első tízbe, az elérhető a jelenlegi játékoskerettel és a viszonyok között. Azt szeretnénk, ha egy számjegyű helyezést érnénk el.

Szombaton 16 órától a Siófokal csap össze a Szombathelyi Haladás, ha a pálya alkalmas lesz a mérkőzés megrendezésére. Mi a véleménye az aktuális ellenfélről? 

Az ellenfél jól megerősítette a csapatát a téli szünetben, válogatott belső védőket igazolt, mindent megtettek azért, hogy megőrizzék az NB I-es tagságukat. Ennek ellenére győzelemre készülünk és nagyon remélem, hogy meg is fogjuk nyerni ezt a mérkőzést. 

A Haladás a Siófok mumusának számít, a szombathelyi csapat utolsó öt mérkőzését simán nyerte a balatonparti gárda ellen. A legutóbbi két szombathelyi mérkőzésen előbb 2011 okóber 1-én 2-1-re nyertek a zöld fehérek. Majd 2010 október 23-án 4-0-ra ütötte ki a Haladás az ellenfelét. Ősszel a Balaton partján 0-3 lett a végeredmény. Akkor Radó András szerezte meg a vezetést, Iszlai Bence büntetőből volt eredményes, a 78. percben Kenesei Krisztián állította be a végeredményt. 

közösség

további frisss

lap tetejére