Határ a csillagos ég?

Szerző: frisss.hu Fotó: AVUS • 2018. március 18., vasárnap •
A Tatabánya idegenbeli legyőzését követően hazai medencében a Szentes gárdáját is legyőzte az AVUS OB I-es vízilabdacsapata. A szombathelyiek 11:6-ra verték nagymúltú ellenfelüket.
Határ a csillagos ég?

Az OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházának 19. fordulójában a Szentes együttesét fogadta az előző körben bravúros idegenbeli győzelmet arató AVUS. Az első félidő egyértelműen a védekezésről szólt. Még lövőhelyzetet sem igen engedélyeztek egymásnak a küzdő felek. Így két negyedet követően csupán 3:3 állt az eredményjelzőn. A harmadik etapban picit felpörögtek az események és öt gól is esett. Szerencsére ebből a vasiak jöttek ki jobban: 6:5-ös vezetésről indíthatták a zárónegyedet. Ebben pedig robbantottak Matajsz Márk tanítványai, akik parádés játékkal végül 11:6-ra nyerték meg a derbit. Ezzel a sikerrel az AVUS megerősítette 13. helyét és alaposan felzárkózott a 12. pozícióban állomásozó Szentesre. Az újonc szombathelyiek egyértelműen a bajnokság legnagyobb meglepetését szolgáltatják eddigi remek szereplésükkel.

A találkozó jegyzőkönyve:
AVUS Szombathely-Szentes 11:6 (2:1, 1:2, 3:2, 5:1).
Szombathely, 250 néző, vezette: Fodor, Füzesi
AVUS: Horváth A. – Ekler 1, Takács K. 1, Kiss Cs. 2, Polovic 2, Bassara 3, Garancsy 1. Csere: Juhász M., Baj 1, Ukumanov, Kutasi, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk
A Szentes gólszerzői: Vörös 2, Somogyi 1, Kókai 1, Nagy M. 1

közösség

további frisss

lap tetejére