Ha egy bolt beindul

Szerző: frisss.hu • 2017. december 02., szombat •
A Ferencváros hazai legyőzését követően a Puskás Akadémia otthonában is nyert a kiesés elől menekülő Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A vasi zöld-fehérek Ramos gólerős játékának köszönhetően 3:1-re győztek Felcsúton.
Ha egy bolt beindul

Nem túlságosan sok szurkoló volt kíváncsi az alsóházi rangadóra. Még ezren sem foglaltak helyet a Pancho Aréna nézőterén. Ez azonban nem zavarta meg a hazaiakat és Szakály bombájával már a derbi 3. percében megszerezték a vezetést. Szerencsére a szombathelyieket nem sokkolta a hamar bekapott gól és az első negyedóra végén sikerült is egyenlíteni: a Schimmer által kiharcolt 11-est Ramos értékesítette. Nem sokkal később Szakály duplázhatott volna, de fejese a keresztlécen csattant. A folytatásban minkét csapat előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de az eredmény nem változott, így 1:1-re végződött az első félidő. Térfélcserét követően előbb Williams hagyott ki egy nagy ziccert, majd pedig Wils került helyzetbe, de ő már jól célzott az 59. percben és megszerezte a vezetést a Haladásnak. Ezt követően a felcsútiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de újabb gólt a vasiak szereztek. Egészen pontosan Ramos, aki a 94. percben állította be a 3:1-es végeredményt. A derbit követően a vasiakat elkísérő közel 100 szurkoló nagy ünneplésben részesítette kedvenceit.  

A szombathelyiek az utóbbi két mérkőzésen hat pontot szereztek, amivel óriási lépést tettek az NB/I-es tagságuk megőrzése felé.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Puskás Akadémia-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1:3 (1:1).

Felcsút, 712 néző, vezette: Vad II.
Puskás Akadémia: Hegedűs – Csilus, Vanczák, Spandler, Balogh – Molnár (Bacelic-Grgic 67. p.), Szakály, Márkvárt (Szécsi 80. p.), Mevongou – Prosser, Perosevic (Diallo 56. p.). Edző: Pintér Attila

Haladás: Király – Schimmer, Wils, Németh Milán, Bosnjak (Williams 34. p.) – Jagodics M. – Mészáros, Rácz (Grumics 92. p.), Németh Márió (Kovács L. 61. p.), Halmosi – Ramos. Edző: Michal Hipp
Gólszerzők: Szakály (3. p.), illetve Ramos (14., 94. p.), Wils (59. p.)

 

közösség

további frisss

lap tetejére