Gőzerővel készül a folytatásra a Hali női kézilabdacsapata

Szerző: frisss.hu Fotó: Szombathelyi Haladás • 2018. január 05., péntek •
Január 3-án kezdte meg a felkészülés a Szombathelyi Haladás NB I/B-s női kézilabdacsapata a tavaszi szezonra. A vasi zöld-fehérek jelenleg a 10. helyen állnak, ám szeretnének legalább a nyolcba bekerülni.
Gőzerővel készül a folytatásra a Hali női kézilabdacsapata

Nem sok pihenő jutott a Haladás női kézilabdázóinak a téli szünetben. Szabó Jankáéknak december 21-én kezdődött a szabadság, ám január 3-án már edzésbe is kellett állniuk.

Isten igazából hat olyan nap volt, amikor ténylegesen pihenhettünk. A szünet többi napján el kellett végeznünk az előre kiosztott feladatunkat. Ennek ellenére szerintem mindenkinek sikerült feltöltődnie és így gőzerővel vághattunk neki a felkészülésnek. Bízom abban, hogy meg tudjuk valósítani a maximális célokat és a szezont az első nyolcban tudjuk zárni. Ehhez az szükséges, hogy tavasszal legalább kétszer annyi pontot szerezzünk, mint ősszel tettük. Főként a védekezésünket kellene stabilizálni, mert a góllövéssel nem állunk rosszul – fogalmazott az őszi idényben 83 találatig jutó Szabó Janka, aki ezzel az NB I/B Nyugati-csoportjának negyedik legeredményesebb játékosának mondhatja jelenleg magát.

A csapat napi két edzéssel készül a folytatásra. Kovács László vezetőedző kifejezetten változatos programot állított össze a játékosoknak.

Kevés az idő a felkészülésre, ráadásul több új játékost is be kell építenünk. Szó szerint úgy ugrottunk neki a munkának. A sokrétűségre helyezzük a hangsúlyt. Vannak kondicionáló, futó, erősítő és labdás edzéseink is, de hetente egyszer úszni is elvisszük a társaságot. Fontos, hogy jól felkészüljünk a folytatásra, mert nem csak a minimális célunkat, a biztos bennmaradást akarjuk elérni. Egyáltalán nem mondtunk le még arról sem, hogy az első nyolcba is bekerüljünk – mondta a jelenleg 10. helyen álló szombathelyiek vezetőedzője.

A zöld-fehér együttes keretében eddig nem sok változás történt. Halmos Nikoletta távozik, míg az érkezési oldalon két név található: Takács Inez Marcaliból, míg Simsik Cyntia Dorogról igazolt a Haladáshoz. Rajtuk kívül pedig még több kiszemeltje is van a szombathelyi klubnak. És akkor azt a négy játékost még nem is említettük, aki az SZKKA csapatóból akar már hónapok óta visszatérni nevelőegyesületébe, azaz a Haladásba.

A Szombathelyi Haladás február 3-án játssza majd a tavaszi szezon első mérkőzését, még pedig a Rinyamenti KC ellen idegenben. A két gárda szeptemberi összecsapását Répcelakon 34:33-ra az RKC nyerte, azaz van miért visszavágnia a Halinak!     

 

kapcsolódó cikkek

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére