Ha végigmegy a főutcán egy focista gyerek...

HÁ • 2012. április 30., hétfő •
Egyszerű szöveg, nulla zenei alap jellemzi általában a focicsapatok indulóit. Mégis meccsnapokon több ezer ember skandálja őket, akár órákon keresztül, ezzel is biztatva csapatukat. Az utóbbi években nagy divat lett befutott zenészekkel, illetve zenekarokkal feltúrbózni, vagy éppen új alapokra helyezni a csapatok már amúgy kissé megkopott indulóit. Ebben a válogatásban, pár igazi klasszikus és néhány felújított gyöngyszemet mutatunk be.
Ha végigmegy a főutcán egy focista gyerek...

(Fotó: haladas.net)

Hali induló

A legenda úgy tartja, hogy az eredeti verziót valamikor a hetvenes években énekelték fel. Az akkor valószínűleg még nem került ki a youtube-ra. Hivatalos verzió az induló legendájáról ezidáig nem került napvilágra. Viszont, nem túlzás azt állítani, hogy a dal egyetlen szombathelyi fülnek sem ismeretlen. Hajrá Hali!

Diósgyőr induló

Így énekelnek a miskolciak. Első hallásra úgy tűnhet, mintha az indulót csökkent-képességű kisóvodás csoport énekelné és szerezte volna is egyben. Persze ez mit sem von le a csapat értékéből, de lássuk be itt sem kérték Böszörményi Géza dalszövegíró segítségét.

Újpest induló

A főváros negyedik kerületi klubja nem szűkölködik indulókban, illetve himnuszokban. Sőt a legnagyobb videómegosztó portálon számtalan olyan dal van fent - természetesen egyik sem szalonképes, megtekintése semmilyen korosztálynak nem ajánlott - ami a legnagyobb rivális csapatot, a Fradit hivatott ócsárolni. Ez az srácok!

Klasszikus Fradi induló

Az FTC 1899. május 3-án alakult, első elnöke dr. Springer Ferenc volt. A klub színe: zöld-fehér. Az egyesület címerében az öt zöld és négy fehér csík Budapest IX. kerületét, a Ferencvárost szimbolizálja.

ZTE induló

A Zalaegerszeg indulójának felkonferálása érdeklődés hiányában elmarad.

ETO induló

A győri labdarúgócsapat is kivételesen sok indulóval büszkélkedhet. Talán két percig is érlelődött bennem a gondolat, hogy a Megasztáros Fekete Dávid által énekelt verziót tűzzem a listánkhoz, de aztán hírtelen megjavult az internet és meghallgattam. Pontosan a tizenhetedik másodpercig. Ez a videó ellemben remekül fejezi ki az ETO szurkolók odaadását.

 

A BonBon prezentálásában az MTK induló

1888. november 16-án hívta össze alakuló közgyűlését a Magyar Testgyakorlók Köre. Az alapító tagok a magyar arisztokrácia és a zsidó polgárság köréből verbuválódtak. Az induló mostanában talán érdekesebb, mint a csapat. Talán jövőre fiúk!

Videoton induló

A klubot 1941-ben alapították, Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven. Az egyesület a város színeit, a piros-kéket választotta. Fennállásuk eddigi legnagyobb sikerét érték el azzal, hogy óriási fölénnyel, nagyon magabiztosan nyerték meg a bajnokságot. 2006 után ismét Magyar Kupa-döntőt játszottak, azonban a kupát végül a Kecskemétnek sikerült elhódítania

Debrecen induló

A klub jelenleg is vezeti a bajnokságot és természetesen a Loki indulóját csak is egy debreceni csapat, méghozzá a Tankcsapda adhatja elő. A banda nem vette a fáradságot, hogy picit is változtasson jól megszokott stílusán. Szerencsére. 

És végül a kimaradhatatlan albertirsai himnusz

A csapat olyan közel van az NBI -hez, mint én az űrutazáshoz. De ez senkit nem érdekel, hisz gondolt egyet a három szurkolóból egy, aki úgy találta jónak, hogy ír egy himnuszt a Queen Show Must Go On című slágerére. Jól tette. Az énektudás itt sem kritikán felüli, de ez semmit sem von le az élményből.

közösség

további frisss

lap tetejére