Ezüst, Arany, Ezüst, Arany - Elképesztő csütörtök az Olimpián

mti,frisss • 2012. augusztus 09., csütörtök •
Risztov Éva aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 km-es számában csütörtökön a londoni olimpián, elképesztő teljesítmény, nem várt aranyérem. A 8. arany a magyar kollekcióban. Délelőtt Kozák Danuta is parádés teljesítményt nyújtva nyert aranyérmet a női kajak egyesek 500 méteres döntőjében a londoni olimpián, egyben a sportág 22. ötkarikás aranyát gyűjtötte be az új kajak-királynő. A férfi kajak négyes és a Janics-Kovács páros is ezüstérmet nyert csütörtökön.

A boldog olimpiai bajnok, Risztov Éva

Risztov Éva olimpiai banjok! -rajt-cél győzelem emberfeletti teljesítmény

Risztov Éva aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 km-es számában csütörtökön a londoni olimpián. A Debreceni Sportcentrum 26 éves versenyzője - aki medencében 800 méteren a 13., 400-on a 16., a 4x100-as gyorsváltóval pedig a 15. helyen végzett - gyakorlatilag végig vezetett, nagy tempót diktálva legtöbb riválisát leszakította, végül nagy hajrával - az amerikai Haley Andersont négy tizedmásodperccel megelőzve - diadalmaskodott. Risztov a magyar londoni küldöttség 15. érmét - nyolcadik aranyát - szerezte.

    Eredmények:
    nyíltvízi úszás, női 10 km, olimpiai bajnok:
    --------------------------------------------
   RISZTOV ÉVA 1:57:38.2 óra
2. Haley Anderson (Egyesült Államok) 1:57:38.6
3. Martina Grimaldi (Olaszország) 1:57:41.8

Risztov Évának lelkileg sokat jelentett, hogy anyukája élőben szoríthatott érte az olimpián

Meglepetés tegnap este-Risztov Éva anyukája titokban érkezett Londonba

Risztov Éva anyukája meglepetésként érkezett tegnap este Londonba az olimpiai faluba, Az immár olimpiai bajnok úszónő a facebookon a következőket írta: " Életem legszebb ajándékát kaptam ma. Tudtam, hogy Debrecenből látogatók érkeznek hozzám. Vártam is őket a megbeszélt helyen. Vártam a kapuban, várakoztam, amikor is megállt egy pillanatra a szívverésem is, ugyanis az Olimpiai falu kapujában ÉDESANYUKÁMAT pillantottam meg. Életem legnagyobb meglepetése volt ez!Köszönöm azoknak akik ezt megszervezték, és köszönöm azoknak akik ezt mindvégig tudták és nem árulták el!!! KÖSZÖNÖM :)"


Kozák Danuta duplázott Londonban: a K4-es után egyéniben is aranyat nyert

Megvan a 7. arany - Kozák Danuta az új kajak-irálynő

Az ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok, 25 éves magyar lapátforgató kedden az elő- és a középfutamban is meggyőző győzelmet aratott, s azzal a tudattal készülődhetett a fináléra, hogy szerdán megszerezte pályafutása első ötkarikás győzelmét a négyes tagjaként. A Domino Honvéd kajakosa tavaly, a szegedi világbajnokságon és az idén júniusi, zágrábi Eb-n is ezüstérmet nyert ebben a számban, s a nyolcas döntőben a címvédő ukrán Inna Oszipenko-Radomska, a 2000-es bajnok olasz Josefa Idem, a finn Anne Rikala, a dán Henriette Hansen, a dél-afrikai Bridgitte Hartley, a svéd Sofia Paldanius és Simon Miklós tanítványa, a hazai közönség előtt szereplő Rachel Cawthorn volt a riválisa.

  A bemutatásnál óriási ováció fogadta Kozákot, a közönség magyar része mindent elkövetett azért, hogy hazai pályán érezhesse magát. A rajtja átlagosan sikerült a magyar versenyzőnek, aztán nagyon "lábra kapott", s a kiválóan startoló Oszipenko-Radomska nyomába eredt. Az ukrán nagyon bekezdett, féltávnál tisztán vezetett, Kozákot azonban ez nem zavarta, céltudatosan lapátolva haladt. Mintegy 100-150 méterrel a cél előtt aztán átvette a vezetést, maga mögött hagyott mindenkit, köztük az erejével elkészülő címvédőt is, és a tomboló publikumtól éltetve, csaknem egy hajóhossz előnnyel érkezett a célba.
Csipes Ferenc tanítványa Kőbán Rita 1996-os és Janics Natasa 2004-es sikerét követően szerzett ebben a számban olimpiai aranyérmet Magyarországnak.

    Eredmények:
    női K-1 500 m, olimpiai bajnok:
    --------------------------------
   KOZÁK DANUTA 1:51.456 perc
2. Inna Oszipenko-Radomska (Ukrajna) 1:52.685
3. Bridgitte Hartley (Dél-afrikai Köztársaság) 1:52.923

Boldog ezüstérmesek

 

Nagy meglepetés- Ezüstérmes a férfi kajak négyes

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajaknégyes kellemes meglepetést okozva, remekül versenyezve ezüstérmes lett 1000 méteren a londoni olimpián.A csütörtöki verseny nem kezdődött túl jól Kammererék számára, hibás rajtjuk miatt ugyanis visszalőtték a startot. Másodszorra aztán eljött a mezőny, a magyarok érthetően ezúttal kissé óvatosabban kezdtek, de 250 méternél, majd 500-nál is a második helyen haladtak az ausztrálok mögött és a szlovákok előtt. Ez a három egység kivált a mezőnyből, de a hajrához érkezve besűrűsödött a mezőny, öt-hat hajó is bejelentkezett a dobogós pozíciókért. A tavaly, Szegeden vb-ezüstérmes ausztrálok tartották vezető helyüket, a magyarok pedig óriásit küzdve másodikként haladtak át a célvonalon. A harmadik helyet a csehek szerezték meg.

Kammerer Zoltán a 2000-es és 2004-es arany után harmadik ötkarikás érmét gyűjtötte be ebben a számban, társai újoncként állhatnak dobogóra.
    Eredmények:
    férfi K-4 1000 m, olimpiai bajnok:
    -----------------------------------
   Ausztrália (Tate Smith, Dave Smith, Murray Stewart, Jacob
Clear) 2:55.085 perc
2. MAGYARORSZÁG (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel) 2:55.699
3. Csehország (Pavel Davidek, Lukas Trefil, Josef Dostal, Jan Sterba) 2:55.850

 

Nincs csúcsdöntés, de szép az ezüstérem is

Nincs címvédés - ezüstérmes a Kovács-Janics páros

A címvédőként induló Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakos duó hatalmas küzdelemben ezüstérmet szerzett K-2 500 méteren a londoni olimpia csütörtöki versenynapján. Az Athénban és Pekingben is bajnok, friss Eb-győztes magyar duó kedden, az előfutamban győzött, majd az egy órával később rendezett középfutamban néhány centivel, hét századmásodperccel a németek egysége, Franziska Weber és Tina Dietze mögött ért célba. Kovács szerdán a négyes tagjaként megszerezte pályafutása harmadik ötkarikás aranyát, így mindketten negyedik olimpiai elsőségükért szálltak harcba. Ráadásul sportágtörténeti tettre is készültek, a játékok történetében ugyanis még egyetlen páros vagy négyes egység sem tudott triplázni, azaz egymást követő három olimpián nyerni ugyanabban az összeállításban.
 

A Domino Honvéd 31-szeres és a Démász-Szeged 18-szoros világbajnoka közepesen kezdett, a legjobban a németek lőttek ki a rajtból. Féltávhoz érkezve német, magyar, lengyel volt a sorrend, majd a hajrához érve Kovácsék megpróbáltak felzárkózni a vezető egységhez. Néhány pillanatig úgy tűnt, ez sikerül is, de Weberék megindították a hajrát, és ismét elléptek a magyaroktól. Janicsék az utolsó métereken már az ezüstért harcoltak a lengyelekkel, a második hely aztán tisztán meglett.

A magyar kajak-kenu válogatott a 200 méteres számok előtt három arany- és két ezüstéremmel áll a londoni olimpián.

    Eredmények:
    női K-2 500 m, olimpiai bajnok:
    --------------------------------
   Tina Dietze, Franziska Weber (Németország) 1:42.213 perc
2. KOVÁCS KATALIN, DOUCHEV-JANICS NATASA 1:43.278
3. Karolina Naja, Beata Mikolajczyk (Lengyelország) 1:44.000

 

közösség

további frisss

lap tetejére