Ezt kiszurkoltuk!

Szerző: frisss.hu Fotó: www.nemzetisport.hu • 2017. november 26., vasárnap •
Telt ház előtt 2:1 arányú győzelmet aratott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata a Ferencváros együttese ellen az új Hali-stadion első tétmérkőzésén. A rendkívül izgalmas találkozót eldöntő találatot a mindössze 17 esztendős Kiss Tamás szerezte.
Ezt kiszurkoltuk!

Óriási érdeklődés kísérte az új Hali-stadion első tétmérkőzését. A derbire már pénteken sem igen lehetett jegyet kapni. Ebben persze azért némi szerepe annak is volt, hogy a kilenc találkozó óta veretlen FTC érkezett Szombathelyre. Óriási meglepetésre a kiesés elől menekülő vasiak kezdtek jobban, akik a 20. percben már akár két-három góllal is vezethettek volna. A ziccerek eltékozolásában Ramos járt az élen, aki a mérkőzés első periódusában egymaga kétszer is bevehette volna Dibusz kapuját. Szerencsére Mészáros a 32. percben jobban összpontosított és Rácz centerezését követően előnyt szerzett a hazaiaknak. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mivel a ferencvárosiak gyakorlatilag postafordultával válaszoltak is Blazic fejesével. Ezt követően hihetetlenül kemény mezőnyjáték következett. A kapuk nem igen forogtak veszélyben, de minden egyes labdáért férfias küzdelem folyt a pályán. A 78. percben azonban így is megzördülhetett volna a Hali hálója, ám Varga Roland szerencsére 10 méterről nem találta el Király ketrecét. Nem úgy a mindössze 17 esztendős Kiss Tamás.  A szombathelyiek ifjú üdvöskéje 15 méterről bődületesen nagy gólt lőtt Dibusznak és ezzel el is döntötte a három bajnoki pont sorsát. A vasiak 2:1-es győzelmük ellenére maradtak a tabella kiesést jelentő 11. helyén, ám a mutatott játékuk rendkívül bíztató a folytatásra nézve.

A találkozót természetesen a helyszínen tekintette meg Hende Csaba is.  
Óriási öröm, hogy ebben a csodálatos új létesítményben legyőztük a Fradit. Jó volt látni, hogy a szurkolók csordulásig megtöltötték a stadiont. Ez is bizonyíték arra, hogy érdemes volt annyit harcolni ezért a beruházásért. Érdemes volt a város számára a MÁV-tól teljesen ingyen megszerezni azt a telket, melyre az állam szintén teljesen ingyen egy ilyen XXI. századi modern sportkomplexumot építtetett. Remélem, hogy még sok szombathelyi sikernek, győzelemnek tapsolhatunk itt – fogalmazott a vasi megyeszékhely országgyűlési képviselője.  

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Ferencvárosi TC 2:1 (1:1).
Szombathely, 8028 néző, vezette: Szabó Zs.
Haladás: Király – Schimmer, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Jagodics M. – Mészáros K. (Pinte 77. p.), Németh Márió (Kovács L. 57. p.), Rácz (Kiss T. 82. p.), Halmosi – Ramos. Edző: Michal Hipp
Ferencváros: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Szpirovszki, Gorriarán (Hajnal 50. p.) – Varga R., Paintsil (Bőle 72. p.), Lovrencsics G. (Moutari 62. p.) – Priskin. Edző: Thomas Doll

Gólszerzők: Mészáros K. 32. p., Kiss T. 84. p., illetve Blazic 34. p.
Kiállítva: Priskin 93. p.

 

közösség

további frisss

lap tetejére