Ez jó mulatság, férfimunka volt!

Szerző: frisss.hu Fotó: Haladás VSE • 2017. december 12., kedd •
A 2017-2018-as szezonban már második alkalommal győzte le a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a sokszoros bajnok Rába ETO együttesét. A szombathelyiek ezúttal 4:3-ra nyertek, ráadásul Győrben.
Ez jó mulatság, férfimunka volt!

A bajnokság 10. fordulójában a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutott Rába ETO fogadta a Haladás gárdáját. Némi meglepetésre a vendég szombathelyiek szereztek vezetést Sipos találatával a derbi 9. percében. A folytatásban a hazaiak játékosa, Da Rocha vindikálta magának a főszerepet: a 17. percben a saját, míg a 18. minutumban a Hali kapuját is bevette, így pedig néhány másodperc alatt 1:2-re alakította az állást. A félidő hajrájában még Hajmási is betalált, így a szünetben a vasiak vezettek 3:1-re.
Térfélcserét követően a Rába-partiak óriási energiákat mozgósítottak a szépítés érdekében és ez a 31. percben össze is jött nekik: Calvo Rodriguez hozta fel őket 3:2-re. Ezt követően azonban ismét jött egy Hajmási-gól és újfent kettővel mentek a vasiak. A derbi végjátékában ugyan Vas még bevette a vendégek kapuját, ám ezzel csak kozmetikázni tudta a hazai vereség mértékét. A Swietelsky-Haladás VSE végül 4:3 arányban nyert Győrben, ezzel pedig nem mindennapi bravúrt hajtott végre, ugyanis a szombathelyi gárda ezt megelőzően még sohasem nyert Győrben az ETO ellen.
Győzelmének köszönhetően Turzó József vezetőedző legénysége feljött a tabella második helyére.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Rába ETO-Swietelsky-Haladás VSE 3:4 (1:3).
Győr, vezette: Czene, Tamási, Kubicsek
Gólszerzők: Da Rocha (18. p.), Calvo Rodriguez (31. p.), Vas (38. p.) illetve Sipos (9. p.) Da Rocha (öngól 17. p.) Hajmási (20. p., 34. p.)

közösség

további frisss

lap tetejére