Esküvő és állampolgársági eskü vár a Haladás légiósára

Frisss • 2013. június 20., csütörtök •
Kissé felfordult a világ a Haladás új szerb futballistájával, Predrag Bosnjakkal. A játékos csütörtökön állampolgársági esküt tesz, szerb-magyar állampolgár lesz, szombaton megnősül és hamarosan bemutatkozhat a zöld-fehéreknél – számolt be róla a szombathelyi klub hivatalos honlapja, a haladas.hu.
Esküvő és állampolgársági eskü vár a Haladás légiósára

Fotó:  www.hajraveszprem.hu

A Haladás már februárban szerződtette az NB II-es Veszprém FC bal oldali védőjét, Predrag Bosnjakot, és bár szó volt arról, hogy a szerb játékos a tavasszal zöld-fehérben futballozik, végül csak a bajnokság befejezése után csatlakozott a szombathelyiekhez. Immáron nem titok: a télen a két klub az anyagiakban nem tudott dűlőre jutni.

 

Az 1985. november 13-án, az akkori Jugoszláviában született, 179 cm magas, 70 kg-os játékos első profi szerződését a másodosztályú bácskai együttesnél kapta, majd 2008–2009-ben a Kikindában futballozott, 2009-től 2010-ig az FK Novi Sad labdarúgója volt. Innen igazolta le 2010 januárjában az akkor NB I-es Nyíregyháza, ahol tavasszal 11 meccsen 1 gólt szerzett, a találat az Újpest ellen született. A 2010–2011-es szezont már az NB II Keleti csoportjában kezdte a nyírségi alakulat, itt Bosnjak az ősszel 14 meccsen jutott szóhoz. 2011 februárjában közös megegyezéssel szerződést bontott, és fél évre hazatért Szerbiába. 2011 nyarán visszajött Magyarországra, két esztendőre az NB II-es Veszprémhez igazolt. Az első évben 27 meccsen 1 gólt szerzett, a 2012–2013-as bajnokságban pedig 29 meccsen hármat.

A téli Haladás–Veszprém edzőmeccs után Artner Tamás a következő szavakkal lépett oda a vendégek akkori tréneréhez, Vágó Attilához: „Ne vigyétek sehová, most hagyjátok itt nekem ezt a fiút.” Artnernak a szerdai edzésen teljesült a kívánsága, a tréning előtt többek között azt kívánta újdonsült játékosának, hogy verekedje be magát a kezdőcsapatba.

„Nem sokat gondolkodtam, amikor elfogadtam a Haladás ajánlatát, hiszen tisztában voltam vele, milyen együttesről van szó – mondta a magyarul remekül beszélő és roppant közvetlen Bosnjak a haladas.hu-nak. – Nem kellett bemutatni a Haladást, tudtam, hogy jó csapatról van szó, amelyet jó játékosok alkotnak, kiváló edző irányít, no és a körülményekre sem lehet panasz. Előbbiekről saját magam is meggyőződhettem, amikor még a Veszprém játékosaként edzőmeccset játszottunk a Hali ellen. A csapatból Andorka Péterrel anno Nyíregyházán együtt futballoztam, őt tehát személyesen is ismerem. Rajta kívül a csapatkapitány Tóth Péter, aztán Radó András, Halmosi Péter és Guzmics Richárd neve csengett ismerősen.”

A szerb futballista Tóth Péter konkurenciája lesz a balhátvéd posztján. „Nincs ezzel semmi gond, az edző majd eldönti, hogy az adott meccs előtt ki van a legjobb formában. Jómagam ugyan balhátvédként érzem magam otthonosan, de Szerbiában játszottam bal oldali középpályást is. Igaz, az nem ma volt” – mondta Bosnjak.

Bosnjakot nem zavarja, hogy ő lesz a Haladás egyetlen légiósa. „Igyekszem mihamarabb beilleszkedni, amit megkönnyít, hogy viszonylag jól beszélek az önök nyelvén. Ezzel biztosan nem lesz probléma – mondta a védő, aki sűrű napok elébe néz. – Valóban, csütörtök reggel kilenckor Szabadkán leteszem a magyar állampolgársági esküt, majd szombaton Palicson feleségül veszem szerb-magyar menyasszonyomat, Tijanát. Szóval örömteli dolgok várnak rám.”

közösség

további frisss

lap tetejére