Érmek Londonból

Szerző: frisss.hu Fotó: Leo Karate-do SE • 2017. november 18., szombat •
Remekül szerepeltek a brit fővárosban a szombathelyi Leo Karate-do SE sportolói. Gál Róbert tanítványai mindhárom éremből egyet-egyet hoztak haza.
Érmek Londonból

Négy versenyzővel képviseltette magát a nagy hagyományokra visszatekintő londoni nyílt nemzetközi viadalon a Leo Karate-do SE. A szombathelyi karatékák közül Kovács Ákos a 10-11 esztendősök korcsoportjában indult. Kata versenyszámban két győzelmet aratva bejutott az elődöntőbe, ahol sajnos vereséget szenvedett, de így is a nagyon dicséretes harmadik helyen végzett.  Kumitében viszont az első meccsén eltaktikázta magát és egy aprócska ponttal kikapott. A 12-13 évesek között Somogyi Dávid képviselte a vasi színeket, aki ugyan nem okozott csalódást, de helyezetlenül zárt mindkét versenyszámban. Somogyi Laura a 16-17 esztendős korcsoportban indult. Formagyakorlatban első mérkőzésén kikapott. Küzdelemben viszont nem állt messze a bravúrtól, ám az angol korosztályos bajnok túlságosan nagy falatnak bizonyult a számára. A prímet ezúttal is Gál Enikő vitte. A talptöréséből felépült versenyző a 18 évesnél idősebbek között aranyérmes lett katában. Enikő elindult az open kategóriában is, melyben egy ezüstöt nyert formagyakorlatban.

Nagyon boldog vagyok ezzel a két éremmel. A sérülésem miatt egyáltalán nem tudtam készülni erre a versenyre, így ez a szereplés óriási boldogság a számomra. Küzdelemben sajnos el sem tudtam indulni – nyilatkozta honlapunknak Gál Enikő.  

A versenyről összességében a négy szombathelyi karatéka három éremmel térhetett haza.

A hagyományoknak megfelelően minden kategóriában nagyon népes és erős mezőny jött össze. Így kifejezetten elégedett lehetek a tanítványaim eredményével. Pici szerencsével akár több medált is nyerhettek volna – összegzett Gál Róbert, a Leo Karate-do SE vezetőedzője.

közösség

további frisss

lap tetejére