Élvonalban a szombathelyi futsalos lányok

MO,FB • 2013. július 31., szerda •
Soha ennyi élvonalbeli csapata nem volt még Szombathelynek, mint most a 2013-2014-es bajnoki idényben. Az élvonalban induló csapatok közé frissen csatlakozott a SZOESE női futsal gárda, mely a tavalyi bravúros másodosztályú ezüstérem után, idén az NB1-ben mérettetheti meg magát.
Élvonalban a szombathelyi futsalos lányok

Szimán Bálint vezetőedző továbbra is a szombathelyi és a szombathelyi kötődésű játékosokra építi csapatát. A csapatra váró megmérettetésekről és tervekről kérdeztük a SzOESE fiatal sikeredzőjét.

2. évében máris ezüstérmet szerzett a SZOESE és ezzel indulási jogot az NB1-re, vállalja a csapat az NB1-et?

Teljes támogatottságot élvezünk, mind az egyesület részéről, mind az egyetem részéről, és mivel kiharcoltuk az NB2-ben az indulási jogot, ezért mindenképpen elindulunk következő évben az NB1-ben.

Pénzügyileg mennyire lesz ez megterhelő a csapatra nézve, honnan tudtok támogatót szerezni a csapat mellé?

Úgy néz ki, hogy az MLSZ most támogatja az NB1-es klubokat, így 90%-os támogatottságot kapunk NB1-ben. Kaptunk még egy olyan ígéretet is, hogy játékvezetői díjakat teljes egészében átvállalja az MLSZ, ezzel is támogatva a csapatoknak az indulását. Ezt az NB2-ben is próbálják megtenni, minél több csapatot csalogatni, újabb indulókat illetve az eddigi indulókat továbbra is támogatni ezzel. A jelenlegi támogatókat próbáljuk megtartani, nehéz helyzetben vagyunk, ugyanis a TAO-s pályázatok mellett kevés olyan szponzor van, aki csak külön, kizárólag pénzügyi hozzájárulással támogatna minket, úgyhogy ez most nehéz feladat, de azon vagyunk, hogy sikerüljön és minél több szponzort össze tudjunk szedni.

Aki támogatná a csapatot az kihez tud fordulni, hogyan tudja ezt megtenni?

Azt javaslom elsősorban, hogy aki támogató szeretne lenni, az vegye fel a kapcsolatot Gál Lászlóval az egyesület elnökével. Különböző konstrukciókban lehet gondolkodni: névadó szponzor, mezekre való különböző reklámhordozóként megtudunk jelenni. Mivel az NB1 már országos szint, ezért az egész országot járva tudunk mozgó reklámfelületként funkcionálni, és ha jól alakulnak a dolgok ez még kibővülhet esetleg TV-s meccsekkel is. Ebben az évben már a férfi futsal meccsekről a sport televízió adta az összefoglalókat, és abban reménykedünk - erre is egy ígéretet kaptunk - hogy a női mérkőzéseknek is lesz különböző összefoglalója. Elég nagy probléma volt, hogy a különböző újságokban (Nemzeti Sport) kevésszer tudtunk megjelenni, de már erre is kaptunk ígéretet.

Ha jól tudom nálatok is újítás, hogy most már saját honlapotok is van?

 

Most jutottunk el odáig, hogy a SZOESE női futsalnak önálló oldala jelent meg. Itt minden szükséges információt megtalál az érdeklődő. Folyamatosan bővülő lesz majd az oldal, eredményekkel, bajnoki eredményekkel, elérhetőségekkel, játékosok és hát nyilvánvalóan futsallal kapcsolatos híreket találják meg az érdeklődők a www.szoesefutsal.hu oldalon.

 

Milyen változások várhatóak a keretben?

Alapvetően a tavalyi magra próbálunk építeni, nem tekinthetünk vissza olyan hosszú múltra. A két éve együtt lévő csapatra próbálunk építeni és a néhány távozó mellett újakat csábítani a futsal területére. Gondolok fiatalokra, akik az egyetemhez fognak kötődni Szombathelyen és Szombathely környékén élnek. Nagyon fontos, hogy az egyesület filozófiájának megfelelően egyetemi, illetve környékbeli lányokat találjunk ellentétben persze más csapatokkal, akiknél jóval több pénzügyi ráfordítás van és más úton járnak ezzel kapcsolatban.

Mikor kezdődik a felkészülés, illetve a bajnokság mikor indul?

A felkészülést a tavalyi évhez hasonlóan egy edzőtáborral kezdjük augusztus 21- 30-ig. Ez egy 10 napos edzőtábor lesz Szombathelyen, az egyetemen a sportcsarnokba napi 2 edzéssel illetve különböző programokkal. Ahogy említettem már korábban, régi illetve az új futsal játékosokkal kiegészülve fogjuk tartani ezt az edzőtábort. Természetesen várunk mindenkit, minden érdeklődőt. Próbáljuk itt a toborzást is majd előtérbe helyezni és szeptembertől az iskolákba is elvinni, felhívni a testnevelő tanár kollégáknak a figyelmét erre. A jövőben pedig azt a tervet tűztük ki, hogy egy utánpótlás bázist kiépítve itt Szombathelyen a futsalt egyre jobban népszerűsítjük a nyugati régióban, Győr mellett.

A bajnokság mikor indul?

A bajnokság szeptember első hétvégéjén indul, jelen állás szerint előtte lesz egy magyar kupaforduló, úgyhogy elég sűrű lesz a program az augusztusi edzőtábor után.

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére