Magyar pár a tíztánc Eb-n

Frisss, MTI • 2013. június 05., szerda •
Szombathelyen 48-adszor rendezik meg a Savaria Nemzetközi Táncversenyt, melynek keretében szombaton WDSF Tíztánc Európa-bajnokságra kerül sor, egy magyar párossal.
Magyar pár a tíztánc Eb-n

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Sági István, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke kifejtette, ez a verseny 1966 óta igazi sikerrendezvény a vasi megyeszékhelyen, s idén az esti programra már garantált a telt ház az AGORA Művelődési és Sportházban.
 

Horváthné Berta Ágota, a Savaria TSE művészeti vezetője elmondta, a 2006-os latin és a 2009-es tíztánc után ez lesz a harmadik Eb Szombathelyen."A tíztánc a legnehezebb és leglátványosabb válfaj, hiszen öt standard és öt latin táncban kell egyszerre remekelni, és a döntősök 40x2 percet töltenek el a parketten. A 31 résztvevő párból nyolcan ott vannak a világranglista első 24 helyezettje között" - mondta a Nívó-díjas koreográfus.
 

 Magyarországot a 2008 óta együtt dolgozó Kis Violetta és Hegyes Bertalan János képviseli, akik idén megnyerték a hazai felnőtt bajnokságot. "Tizenkilenc évesen a célunk a középdöntőbe, azaz a legjobb 12-be kerülés, a döntő még nem lenne reális" - jelentette ki Kis Violetta, aki elárulta: hónapok óta speciális étrenddel készülnek a szombathelyi versenyre. Hegyes Bertalan János hozzátette, 13-as rajtszámuk nem zavarja őket, mivel az elmúlt években általában szerencsét hozott nekik.

közösség

további frisss

lap tetejére