Dobogón szilvesztereznek a vasi kosárcsapatok

Szerző: frisss.hu Fotó: falco.com • 2017. december 30., szombat •
Az Egis Körmend a második, míg a Falco-Vulcano Energia KC a harmadik helyen zárta a 2017-es évet. Az esztendő utolsó bajnokiján a Rába-partiak súlyos vereséget szenvedtek, ezzel szemben a szombathelyiek fölényesen nyertek.
Dobogón szilvesztereznek a vasi kosárcsapatok

Az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 13. fordulójának csúcsrangadóját Székesfehérváron játszották, ahol az éllovas Alba Fehérvár közvetlen üldözőjét, az Egis Körmendet fogadta. Ehhez képest a derbi lényegében már az első negyedben eldőlt, melyben 38 pontot kaptak a védekezésben csődöt mondó Rába-partiak. Ferencz Csabáék a folytatásban sem igen találták a hazai gárda gyors, ötletes játékának ellenszerét és végül 115:75 arányú vereséget szenvedtek.

A Falco csapata a kötelező győzelem elvárásával lépett pályára az Aréna Savaria közel 3 ezer nézője előtt a Szedeák együttese ellen. Komoly meglepetésre a szegediek kezdtek jobban, akik Andrija Csirics találataira alapozva a második negyed közepén már 37:24-re is vezettek. Szerencsére ezt követően egy 15:0-s szakaszt repesztve a hazaiak visszajöttek a meccsbe és ha nehezen is, de végül 96:81 arányban megnyerték a mérkőzést. Az eredmény kissé csalóka, ugyanis a Tisza-partiak a záróetap közepéig tartották a lépést a vasiakkal, akik csupán a végjátékban tudtak jelentősebb előnyre szert tenni.
A 2017-2018-as szezon első szakaszát a Körmend 9 győzelemmel és három vereséggel a második, míg a Falco 9/4-es mutatóval a harmadik helyen zárta. Azaz mindkét vasi együttes a dobogón szilveszterezhet!

közösség

további frisss

lap tetejére