Bajnokok Ligája negyeddöntő 2013: Bayern München - Juventus, PSG - Barcelona

F.B. • 2013. március 16., szombat •
Pénteken délben kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párharcát. A slágerpárharc a Bayern München - Juventus összecsapás lesz, de tartogat izgalmakat a Barcelona és a Paris Saint-Germain párharc is. Nehéz elképzelni hogy a Malaga - Dortmund és a Real Madrid - Galatasaray párharcból ne a regnáló spanyol és német bajnok menjen tovább. A Frisss.hu-n értékeljük a BL párharcokat!
Bajnokok Ligája negyeddöntő 2013:  Bayern München - Juventus, PSG - Barcelona

Bayern München - Juventus

A negyeddöntők legjobban várt összecsapása a bajor bőrnadrágosok és a torinói Zebrák egymás elleni mérkőzése. A Juventus szó szerint agyonverte a skót Celticet, két könnyű összecsapáson. Ezzel szemben a Bayernt az első meccs imponáló magabiztossága után, a kiesés szele is megcsapta, miután az Arsenal ledolgozta Münchenben két gólos hátrányát. Intő jel ez Jupp Heynckes csapata számára, hiszen lehet ha még 10 percig tart a a londoniak elleni mérkőzés akkor most az Ágyúsok készülhetnének a Juve ellen. A BL két esélyese csap ösze egymással, nehéz lenne megmondani ki van jobb helyzetben. Mindkét csapat biztosan vezeti saját bajnokságát, a Bayern 20, a Juve 9 pont előnnyel áll az első helyen, csoda lenne, ha nem ünnepelhetnének bajnoki címet a szezon végén. Mindkét csapat kapujában klasszis kapus véd, Buffon és Neuer is szakmálya legjobbja. Mindkét védelem remekül teljesít, a németek 10, az olaszok 18 gólt kaptak idén a bajnokságban, mondanunk sem kell ez a két legjobb mutató az idei évben a kontinensen... Mindkét csapat kerete nélkülözi a klasszis csatárokat, mindketten a zseniális középpályás sorukra támaszkodnak. Kulcsfontosságú lesz, hogy a Vidal, Pirlo, Pogba, Marchisio, Asamoah ötös, vagy a Martínez, Kroos, Schweinsteiger, Ribéry, Müller sor teljesít jobban a mérkőzésen. Képtelenség tippelni a párharcra, a pillanatnyi forma fog dönteni.

Paris Saint-Germain - Barcelona

Vért izzadt a Barcelona a Milan elleni párharc során, de a szinte hihetetlen feltámadásuknak köszönhetően Messiék legyűrték a lombardokat. Ezek után Barcelonában hallani sem akartak olasz ellenfélről a legjobb 8 között. Balszerencséjükre megkapták a legolaszabb csapatot, a francia PSG-t. A kispadon a Milánnal mindent megnyerő Carlo Ancelotti ül, a csapat gerincét pedig a Serie A-ból érkező klasszis játékosok alkotják. (Ibrahimovic, Maxvell, Thiago Silva, Verratti, Pastore, Motta, Ménez, Lavezzi) Emellett ott van a párizsiaknál napjaink legjobb centere, a Barcelonából szabályosan elüldözött Zlatan Ibrahimovic, aki zsigerből utálja a katalánokat, és semmi sem okozna neki nagyobb örömöt, mint kiejteni őket. Azt sem árt megjegyezni, hogy az egykori Real Madrid-csillag, az utolsó galaktikus David Beckham is a francia sikerekért dolgozik. Persze, ne írjuk le a Barcelonát, akik a Camp Nou beli mérkőzésen a Milan ellen megmutatták a világnak miért is tartják őket a legjobbnak és ha ezt a játékot tudják hozni, akkor mindenki ellen esélyesnek számítanak. A Barcelona egy kicsivel esélyesebb, ám nem szabad leírni a franciákat, lehet hogy ők lesznek azok, akik véget vetnek a katalán tündöklésnek.

Malaga - Borussia Dortmund

Kicsit hasonló a helyzetben van a Dortmund mint a Sahtar ellen, a legjobb 16 között. A párharcban két támadó szellemű, fiatalokra építő csapat néz szembe egymással, ám a minőség egyértelműen a németek mellett van. Mára eljutottunk odáig, hogy a Jürgen Klopp által vezetett csapat a BL egyik esélyesének számít és mindenki rettegi a Blaszczykowski, Götze, Reus, Lewandowski támadó sort. A Malaga a meglepetéscsapat akivel mindenki szeretett volna összekerülni. Manuel Pellegrini egy jó csapatot hozott össze, ám nem valószínű, hogy akár csak megnehezíteni is képesek lesznek a jelenlegi talán legkreatívabb csapat dolgát a legjobb 8 között. A Dortmund számára idegenben akár egy döntetlen is belefér, mivel Európa legjobb hangulatú stadionjában Dortmundban nem valószínű, hogy elbukja a továbbjutást a Borussia.

Real Madrid - Galatasaray

A Malaga mellett a törököket szerették volna ellenfélnek az erősebb csapatok, végül a madridiak utazhatnak a török pokolba. Nehéz elképzelni, hogy a Galata akár csak megnehezíti a spanyolok dolgát, akik jelenleg a legjobb formában lévő csapat címére is esélyesek. Ronaldoék kétszer elverték a Barcelonát, úgyhogy Messiéknek nem esélyük volt egyik mérkőzésen sem, emellett pedig Mourinho fiai kiverték a Manchester Unitedet a BL-ből. Ha ez még nem lenne elég, a madridiaknál játszik a jelenleg legjobb formában lévő játékos, akit 2013-as teljesítménye alapján nyugodtan hívhatunk a világ legjobbjának. Cristiano Ronaldo ihletetten futballozik, a katalánokat szinte egymaga verte meg, olyan játékkal, hogy a Barcelona-védők még most is izzadságtól csatakosan ébrednek álmukból, ha eszükbe jut a portugál. Ronaldo képes bármikor betalálni, bárki ellen, valószínű, a törököknek is beköszön párszor. Persze, ott van a törököknél Drogba, Sneijder és a BL góllövő listáját vezető Burkan Jilmaz is, ám már az is meglepetés lenne, ha képesek lennének megszorítani a Blancokat.  

közösség

további frisss

lap tetejére