Babos Tímea Grand Slam-győztes!

MTI • 2018. január 26., péntek •
Az ötödik helyen kiemelt Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic ellenfele az abszolút esélyes, második helyen rangsorolt orosz Makarova, Vesznyina kettős volt, akik az Australian Open kivételével már minden nagy tornát megnyertek együtt, beleértve az olimpiát és a WTA-világbajnokságot is.
Babos Tímea Grand Slam-győztes!

Az ötödik helyen kiemelt magyar, francia duó kézben tartotta az első játszmát a másodikként rangsorolt, olimpiai bajnok riválissal szemben, amelyben egy-egy bréket követően Makarova 4:5-nél elvesztette az adogatását, így 36 perc alatt Babosék kerültek szettelőnybe. A folytatásban hullámzóbb lett a meccs, öt bréket is láthatott a Rod Laver Aréna közönsége, utoljára ismét Makarova bukta el az adogatását, majd Mladenovic kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 20 percig tartott.

A Babos Tímea - Kristina Mladenovic kettős megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét, miután a pénteki döntőben 6:4, 6:3-ra legyőzte az oroszokat. A magyarok végérvényesen letették névjegyüket a sportágban a héten, hiszen Fucsovics Márton is a Rod Laver Arénában mérkőzött meg Roger Federerrel a férfiak nyolcaddöntőjében.

A cseh Andrea Hlavackovával WTA-világbajnok, 24 éves Babosnak ez az első felnőtt Grand Slam-győzelme, ő az első magyar győztes a torna történetében, és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett Asbóth József, Körmöczy Zsuzsa, Taróczy Balázs és Temesvári Andrea után.

 

közösség

további frisss

lap tetejére