Az első igazán nagy skalp

Szerző: frisss.hu Fotó: Haladás VSE • 2018. február 13., kedd •
A másodosztályú női kézilabda-bajnokság Nyugati-csoportjának 15. fordulójában a Szombathelyi-Haladás óriási szenzációt szolgáltatva 26:25 arányban legyőzte a listavezető Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát.
Az első igazán nagy skalp

Óriási érdeklődés mellett játszotta le a tabella élén álló NEKA elleni mérkőzését a Haladás új sportkomplexumában a vasi zöld-fehér együttes. A minden igényt kielégítő sportlétesítmény lelátóján több mint négyszázan foglaltak helyet. A nagy szurkolást aztán kiváló játékkal igyekeztek meghálálni Kovács László tanítványai. Remek védekezésüknek és a kapus Márkus Dalma szenzációs védéseinek köszönhetően már az első félidőt követően is 16:14-re vezettek. Szerencsére ezúttal a második játékrészre sem fogyott el a szombathelyiek lendülete és végül óriási szenzációt szolgáltatva 26:25-re legyőzték a listavezetőt. Kaposvári Anitáék még azt a luxust is „megengedhették” maguknak, hogy az utolsó percekben két büntetőt is elhibázzanak, mert így is nyertek.

Parádés győzelmének köszönhetően a gárda ugyan továbbra is a tabella tizedik helyén áll, ám már bőven látótávolságon belül van a középmezőny. A kiesés rémét pedig gyakorlatilag el is lehet felejteni.

A Haladás legközelebb szombaton 17 órakor lép pályára, még pedig a 9. helyezett Mohácsi TE otthonában.

A megye másik másodosztályú csapata, az SZKKA hazai pályán, jó 40-50 néző előtt 40:30-ra verte a Rinyamenti KC együttesét.  

A Szombathelyi Haladás mérkőzésének jegyzőkönyve:

Szombathelyi Haladás-Nemzeti Kézilabda Akadémia 26:25 (16:14).
Szombathely, 410 néző, vezette: Bacs, Váltó
Szombathely: Márkus – Kiss 1, Szabó J. 8, Kaposvári 4, Baranyai, Takács I. 2, Simsik 4. Csere: Dudora (kapus), Sebestyén 2, Hrabovszky 2, Kozma D. 2, Gerencsér 1. Edző: Kovács László   

 

közösség

további frisss

lap tetejére