Az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Szerző: frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2018. március 11., vasárnap •
A Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli kosárlabdacsapata ugyan jelentős előnyt herdált el Zalaegerszegen, ám végül így is legyőzte 81:76-ra a ZTE együttesét. Ezzel szemben a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata 2:1-re kikapott Mezőkövesden és ismét nagyon nehéz helyzetbe került.
Az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Zsinórban aratott hat győzelmet követően érkezett Zalaegerszegre a Falco kosárcsapata, ám még így sem számított egyértelmű esélyesnek a sárga-fekete alakulat. Ehhez képest príma első félidőt produkáltak a vasiak, akik az első negyed végén 21:15-re, míg a félidőben már 44:31-re vezettek. A harmadik etap elején pedig úgy tűnt, hogy a lényegi kérdések nagyon gyorsan el is dőlnek, ugyanis a 23. minutumban már egy kerek húszassal jártak előrébb Szrecsko Szekulovics tanítványai. Ezt követően azonban teljesen váratlanul feltámadt a „Zete” és egy szenzációs bő 10 percet produkálva feljött 68:67-re. Szerencsére fordítaniuk már nem sikerült a zalaiaknak és a Falco, ha nehezen is, de 81:76-ra megnyerte ezt az „őrült” derbit.
Győzelmének köszönhetően a vasi gárda maradt a tabella második helyén. Ráadásul a Körmend óriási meglepetésre 75:74-re nyert Szolnokon, így minimálisra csökkent az éllovas Tisza-partiak előnye.
A Haladás labdarúgócsapata remek hangulatban érkezett Mezőkövesdre, ugyanis a Vasas elleni hazai sikernek köszönhetően elkerültek a kiesést jelentő pozícióból a vasi zöld-fehérek. Sajnos a sereghajtó Mezőkövesd ellen már nem jártak sikerrel Halmosiék. Ugyan Cseri 58. percben született góljára még Wils válaszolni tudott a 75. percben, ám nem sokkal később Koszta ismét vezetést szerzett a hazaiaknak és ez a gól már a 2:1-es sikerüket is jelentette egyben.
Vereségének köszönhetően ismét nagyon nehéz helyzetbe került a Hali. A vasiak úgy állnak a tabella 10. helyén, hogy az utánuk következő Balmazújvárossal és Mezőkövesddel megegyező, azaz 23 pontjuk van. Szerencsére a 8. Puskásnak is csak 25 pontja van, míg a 9. Vasasnak 24. nem nehéz megjósolni, hogy irtózatosan nagy küzdelem várható a kiesés elkerülése ellen vívott harcban.    

 

közösség

további frisss

lap tetejére