Az alsóházból is cél a playoff Szombathelyen

F.B. • 2013. március 04., hétfő •
Nem jutott a Magyar bajnokság középszakaszának felsőházába a SZOVA Trend Optika KC Szombathely miután szombaton 77-72 arányban alul maradt az alapszakaszgyőztes Alba Fehérvár ellen az Aréna Savariában. A sárga feketék az alsóházban folytatják a bajnokságot, a cél továbbra is a playoff, amihez az alsóház első két helyén kell végeznie a szombathelyi csapatnak. A középszakaszról és a csapat előtt álló erőpróbákról kérdeztük a csapat vezetőedzőjét Bencze Tamást.
Az alsóházból is cél a playoff Szombathelyen

Nem gondolom, hogy szégyenkeznünk kellene, hiszen egy jobb csapattól kaptunk ki. Nem véletlenül alapszakaszgyőztes az Alba Fehérvár - kezdte a hétvégi mérkőzés értékelését Bencze Tamás, a SZOVA Trend Optika KC Szombathely vezetőedzője. A fehérvári egy nagyon jó játékosállománnyal rendelkező csapat, amely szombaton is nagyon jól játszott. A mérkőzés folyamán többször kerültünk nagy hátrányba, de mindig vissza tudtunk jönni. Egész végig nyílt volt a mérkőzés, még egy perccel a vége előtt is volt sanszunk! Támadtunk a győzelemért, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Ahogy említettem jobb csapattól kaptunk ki, jár a gratuláció az ellenfélnek. Sajnos az eredmények sem úgy alakultak, ahogy az nekünk kedvezett volna, de úgy gondolom nem ezen a mérkőzésen vesztettük el a felsőházba jutás esélyét, hanem a két balszerencsés, egy pontos vereségünk alkalmával. Nincs más hátra, az alóházból kell kiharcolnunk a playoffba kerülést. 

Reális a hetedik hely, ahol az alapszakaszt zárta a csapat?

Voltak problémáink év közben. Volt egy nagyon rossz periódusunk januárban, februárban viszont a bajnokság utolsó szakaszában jól teljesítettünk. Megteremtettük annak a lehetőségét, amit korábban elveszítettünk, vizont nem sikerült a kitűzött cél. Úgy gondolom az eredmények tükrében reális ez a helyezés.

Kezdődik a középszakasz. Először rendezik a bajnokságot ebben a szisztémában. Mi is pontosan ez a kőzépszakasz?

A Szolnok nemzetközi szereplése miatt kerül erre sor és azért iktatták be, hogy a Szolnok is játszon a Magyar bajnokságban. Azt, hogy miért a felsőház legjobb 5 csapatába sorsolták őket, az MKOSZ vezetésétől kellene megkérdezni. Én a legjobb 7 csapat és a Szolnok részvételével tartanám ésszerűnek a fesőházi középszakasz lejátszását. Az első ötbe került csapatok játszanak egymással, illetve a felsőházba került csapatok is egymással csapnak össze, nem pedig oda és visszavágós alapon. Egy mérkőzést rendeznek. Egy kiemelési szisztémával döntötték el, hogy ki kivel játszik otthon. Mi a Szegeddel, a Sopronnal és a Zalaegerszeggel játszunk idegenben. Hazai pályán fogadjuk a Debrecent, a Pécset és a Nyíregyházát. 

A cél a rájátszást érő helyek egyikének a megszerzése. Mégis mennyire lesz nehéz ezt elérni?

Minden mérkőzés nagyon fontos lesz, hiszen a mögöttünk lévő csapat csak egy győzelemre van tőlünk, az azt követő pedig kettővel. Hat mérkőzésünk lesz, csupa éles meccs. A hazai mérkőzéseinket mindenképpen hoznunk kell és idegenben is minnél többet, mivel szoros a mezőny. Sopronban, Szegeden és Zalaegerszegen nem lesz egyszerű nyerni, ez az alapszakaszban is bebizonyosodott. Mindhárom idegenbeli mérkőzésünk nagyon nehéz lesz, de bízom benne, hogy idegenben is tudunk majd mérkőzéseket nyerni. Azt gondolom a playoffban van a helyünk és ki is fogjuk harcolni a továbbjutást. 

közösség

további frisss

lap tetejére