A Haladás elkezdte a felkészülést

F.B. • 2013. január 09., szerda •
Szerda délelőtt a Szombathelyi Haladás és a Szombathelyi Haladás II. játékosai is felvették a munkát. A zöld-fehérek kilenckor találkoztak a Rohonci úti öltözőben. A felkészülésről a csapat vezetőedzője Artner Tamás beszélt a Frisss.hu-nak.
A Haladás elkezdte a felkészülést

A mai napon elkezdi a felkészülést a Haladás csapata. Milyen munkát végeznek idén a fiúk? 

Nagyjából azt a programot csináljuk amit tavaly, mivel úgy érezzük az jól működött. Annyi különbséggel, hogy 20%-al nagyobb terhelést fognak kapni a játékosok. A stábunk egy új taggal is bővül, Orbán Attila személyében. Ő egyénileg, kondícionálisan fog foglalkozni a játékosokkal. Olyan programot állítottunk elő, hogy ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor a játékosok megfelelően fel lesznek készítve a tavaszi szezonra.  Január 23-án lesz az első felkészülési mérkőzésünk, akkor az FC Ajka csapata ellen fogunk játszani. Addig nem játszunk és kimondottan olyan edzéseink lesznek,  ahol labdás gyakorlatokkal is kiegészítve terheljük a játékosokat. Amikor viszont elkezdődnek az edzőmérkőzések, attól kezdve a fő terhelést ez fogja megadni. 

Kik lehetnek az új fiúk? Kiket igazol a csapat, illetve kik távozhatnak a keretből?

A nevek a felkészülés után egy két héttel fognak realizálódni, sok függ attól kik fognak távozni tőlünk. Két, három új igazolásra biztosan szükségünk lesz. Ami már biztos, hogy Nagy Dániel kölcsönből visszatér Fehérvárra, a másik biztos távozónk pedig Korolovszky Gábor. 

Mi lehet a Haladás célja az őszi szezonban? 

A realitás talaján kell maradnunk, azt gondolom a vezetőink által elvártaknak meg tudunk felelni, vagyis, hogy egy számjegyű helyezést érjünk el. Az NB I.-ben jelenleg több tehetősebb csapat is van, amely megnehezíti azt, hogy odaérjünk a tabella elejére. Fontos, hogy tovább építsük a csapatot, ez az év arról fog szólni, hogy kialakítsuk azt a gerincet, amelyik hosszútávon a Haladást fogja képviselni és emellett fontos, hogy a csapatépítés mellett eredményesen és jól szerepeljünk. Ha ez a csapat két három évig együtt marad, akkor komoly tervek lehetnek Szombathelyen. 

2011 decemberében vette át a csapat irányítását. Hogyan értékelné ezt az egy évet amit vezetőedzőként a csapat élén eltöltött?

Volt egy kimutatás, ami szerint 2012-ben a megszerzett pontok alapján az első ötben volt a Haladás. A keret átalakítása sikeresen működött, rengeteg új játékost be tudtunk építeni a csapatba. Elköszöntünk azoktól az idősebb játékosoktól, akikről úgy gondoltuk nem tudnak segíteni a céljaink elérésében. Fontos megemlíteni, hogy 2012-ben a hazai mérkőzéseinken maximálisan ki tudtuk szolgálni  a közönséget. 15 hazai mérkőzésünkből mindössze egyet veszítettünk el, a Paks ellen, amely a helyzetek alapján szintén egy nyerhető mérkőzés volt. Ha ezt nézem, akkor azt kell mondanom, amit 2012-re elterveztünk, az megvalósult. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére