28 évesen befejezi a profi futballt a volt U-válogatott

forrás: www.nemzetisport.hu • 2018. január 03., szerda •
A Haladás labdarúgócsapata újabb edzőmeccseket jelentett be, Tóth Miklós ügyvezető a keret téli átalakításáról beszélt.
28 évesen befejezi a profi futballt a volt U-válogatott

Az NB I-ben sokáig kieső helyen álló, jelenleg a 10. pozícióban telelő szombathelyiekhez még senki sem érkezett, de mindegyik csapatrészbe szeretnének új játékost szerződtetni.

Egyelőre a támadó Leandro Martínez távozott Szombathelyről, valamint kérdés, hogy a szlovák csatár, Karol Mészáros marad-e a klubnál, vagy kölcsönszerződése lejárta után visszatér Debrecenbe.  

„Leandro Martínezzel együtt döntöttünk úgy, hogy felbontjuk a szerződését – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Leandro a terve szerint befejezi a profi labdarúgást, és amatőr szinten folytatja Olaszországban, valamint utánpótláscsapatokat edz."

Leandro Martínez fiatalon még az U20-as olasz válogatottban is szerepelt. Magyarországra 2013-ban igazolt, a Honvéd szerződtette. A kispestieknél fél év alatt hat gólig jutott, majd Győrbe szerződött, onnan a Haladáshoz, és kölcsönben játszott az MTK-nál is. Egy rövid olaszországi kitérőt leszámítva négy évet töltött az NB I-ben a 28 éves támadó, aki 72 meccsen 19 gólig jutott a magyar élvonalban. Az ősszel már csak öt bajnokin szerepelt, gólt nem szerzett.

„Ami Karol Mészárost illeti, bár  lejárt a kölcsönszerződése, klubunk rendelkezik opcióval a megvásárlására – folytatta a játékoskerettel kapcsolatos további lehetséges változásokkal Tóth Miklós. – A vételáron megy a vita, ha nem jutunk dűlőre, a játékos visszatér a Lokihoz. Érdeklődnek három labdarúgónk iránt, így lehet, Devecseri Szilárd, Tóth Benjámin és Tóth Dávid máshol folytatja kölcsönben. Egyelőre senki sem érkezett hozzánk, de mindegyik csapatrészbe szeretnénk játékost szerződtetni."

A Haladás egyelőre hét felkészülési mérkőzést kötött le, január 17-én a Soproni VSE-vel méri össze erejét, a pályák állapotától függően Szombathelyen vagy Sopronban. Január 24-én Szlovéniában játszik a csapat a Maribor ellen, majd 26-tól február 4-ig Belekben edzőtáborozik. Törökországban három edzőmeccs következik, egyelőre csak az egyik ellenfél ismert, a szerb FK Rad. Február 10-én a szlovén NK Lendava lesz az ellenfél, majd a bajnoki folytatás előtt főpróbaként, 16-án Bécsben a Wiener Neustadt ellen játszanak a szombathelyiek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: –
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: –
Távozók: Leandro Martínez (olasz-argentin, visszavonul)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Karol Mészáros (szlovákiai, DVSC, ?)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Devecseri Szilárd, Tóth Benjámin, Tóth Dávid

A HALADÁS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 9.
Edzőtábor: január 26.–február 4., Belek (Törökország)*
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 17., 11.30: Soproni VSE–Haladás
Január 20., Szombathely: az ellenfél nem ismert
Január 24., 14.00: Haladás–NK Maribor (szlovén)
Január 31., Antalya: Haladás–FK Rad Beograd (szerb)
Február 10., 14.00: Haladás–NK Lendava (Lendva, szlovéniai)
Február 16., 15.00: SC Wiener Neustadt (Bécsújhely; osztrák)–Haladás

közösség

további frisss

lap tetejére