Apró trükkökkel a tökéletes ruhatárért

Erdős Zsuzsanna - Forrás: www.e-etikett.hu • 2017. november 16., csütörtök •
Tudni szeretné, hogyan lehet apró gesztusokkal nagy hatást elérni? Hogyan tegyen elbűvölő első benyomást? Miből álljon "a tökéletes ruhatára", amelyben minden alkalomra talál megfelelő darabot és minden darabját szereti is?
Apró trükkökkel a tökéletes ruhatárért

Gyakran hallani tréningek, előadások szüneteiben, hogy nehéz nőiesen öltözni a mindennapi munka során, mert a szoknya, a harisnya, a magasabb sarkú cipő nem praktikus, nem kényelmes. Van egy fura félreértés a fejünkben, ami talán a fűzők korából marad ránk, nevezetesen: a vonzó és a kényelmes megjelenés kizárják egymást.

Erre talán a legjobb cáfolat, ha egyszer egy - nemcsak nyári – délutánon, a Parlament környékén van módunk sétálni. Számos ország turistái fordulnak meg ott. S noha mindannyian a városnézéshez kényelmes megjelenést választanak, érdemes megnézni, hogy egy-egy ország hölgytagjai milyen apró fogásokkal visznek nőiességet – a japán fiatalabb hölgyek kecses, nőes bájt is – a megjelenésükbe. Az olasz nők, mintha csak otthon korzóznának, sminkjükről, jól kezelhető frizurájukról, nőies, domináns – olykor kicsit sok-  kiegészítőikről éppen úgy felismerhetőek, mint a kissé sokat mutató, de mindig gondosan sminkelt brit lányok.


-    Mivel csempésszünk mi is nőiességet a kényelmes és praktikus megjelenésünkbe, akár így télen is?
•    Smink - smink - smink!
•    Frizura (A frissen mosott haj, még nem frizura!)
•    A nekünk jól álló színek közül, nőiességet, lágyságot sugalló színeket is kombináljuk a viseletünkbe (rózsaszín, vanília sárga, almazöld, jeges málna, halványlila stb.).
•    Ha a dress code engedi, a pettyes, illetve virágmintás kiegészítők vagy ruhadarabok is segítenek abban, hogy ne csak hétköznapi szaladósabb, hanem a professzionálisabb megjelenésünk is nőies finomságot sugalljon.
•    A megjelenésünk sziluettjével úgy próbáljuk csalni, hogy a homokóra alkat érzetét keltse.
•    A lágyesésű, illetve puha kelme szintén a nőiesség sajátja.
•    Viseljünk ékszereket. Ám vigyázzunk, a robosztusabb darabok – ha mégoly kreatívak is – könnyen emlékeztethetnek katonai érdemrendekre, márpedig az ékszer „dolga”, hogy úgy tegye tökéletessé az összhatást, hogy nem vonja el a figyelmet rólunk.

Noha közeledik a tél, télen is lehet szoknyát viselni, a magasabb sarok sem csak tűsarkú cipőként képzelhető el. Sokat hozzáad a nőies megjelenéshez a szép kéz, ezért ne csak a manikűrünk legyen tökéletes, hanem az öltözékünket befejezetté tevő, kezünket óvó kesztyűnk is!
Az előttünk álló időszak remek lehetőségekkel csábít arra, hogy felfrissítsünk, kiegészítsük a ruhatárunkat (Black Friday, Joy-napok), s ha már új darabok beszerzése mellett döntünk a saját és a minket szeretők örömére, miért is ne nőiességet sugárzó darabokkal egészítenénk ki?

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére