Szombathelyi karate-sikerek Londonban

SzR • 2016. november 08., kedd •
Szombathelyi karate-sikerek Londonban

A hétvégén rendezték meg Londonban, a TKF Nationals elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. Megyénket és országunkat a „Leo” Karate-do SE képviselte öt fővel. 
A 8-11 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban Takács Klaudia és Dávid Boglárka indult. Mind a két lány egészen az elődöntőig meneteltek, ahol vereséget szenvedtek, így nem folytathatták tovább a küzdelmet. 
A 12-13 éves fiúknál kata (formagyakorlat) versenyszámban Takács Róbert indult. Róbert sikeresen vette az akadályokat, egészen a döntőig menetelt, ahol ezüstérmet szerzett. 
A 14-15 éves lányoknál kata (formagyakorlat) versenyszámban Kajdacsy Viktória első három ellenfelét magabiztosan utasította maga mögé és így a döntőbe jutott, ahol a dobogó második fokára léphetett fel. 
A 18 évnél idősebb lányoknál kata (formagyakorlat) versenyszámban Gál Enikő minden ellenfelét maga mögé utasítva, a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ezután a kumite (küzdelem) versenyszámok következtek. 
A 8-11 éves lányoknál Dávid Boglárka első meccsén vereséget szenvedett a 17 fős mezőnyben, így számára véget ért a küzdelem. Takács Klaudia első meccsét magabiztosan nyerte, majd második meccsén riválisával szemben alul maradt, így ő sem küzdhetett tovább. 
A 12-13 éves fiúknál Takács Róbert első meccsét magabiztosan nyerte, majd második meccsén alul maradt, így Róbert számára is véget ért a verseny. 
A 14-15 éves lányoknál Kajdacsy Viktória egészen a fináléig menetelt, ahol bolgár ellenfelével szoros meccset vívva alul maradt, így be kellett érnie az ezüstéremmel. 
A 18 évnél idősebb lányoknál Gál Enikő magabiztos teljesítménnyel jutott a döntőbe, ahol szintén sikerült aranyérmet szereznie. Ezen kívül Gál Enikő indult csapatkumite (csapatküzdelem) versenyszámban is, ahol angol társával kiegészülve képviselte Magyarországot. A lányok remekül szerepeltek és megszerezték az első helyezetteknek járó kupát is. 
Gál Róbert vezetőedző meg volt elégedve tanítványai teljesítményével és büszke rájuk. 

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére