Olvad a fagyi - mit találtak ki a tudósok?

• 2015. szeptember 01., kedd •

Brit tudósok felfedeztek egy fehérjét, amely összeköti fagylalt összetevőit és megakadályozza a fagyos édesség gyors olvadását. A szakemberek úgy vélik, hogy mintegy három-öt éven belül kerülhet forgalomba a meleg hatására nem olvadó fagylalt. A kevésbé olvadó fagylalt alapja egy természetes fehérje, amely jelen van egyes élelmiszerekben és amely a fagylaltban összeköti a benne lévő levegőt, zsírt és vizet, hogy ellenállóbbá tegye az olvadással szemben. A Dundeei és az Edinburghi Egyetem tudósai szerint a fehérje megakadályozza daraszerű jégkristályok kialakulását, és a prémiumfagylaltokhoz hasonlóan finom, selymes szerkezetű édességet biztosít. (Állítólag egészségesebb is, mint az olvadós...)

közösség

további frisss

lap tetejére