Mit szólna, ha egyszer csak berobbanna a nappalijába egy rakéta?!

VN, Frisss • 2018. január 01., hétfő •

Mondhatnánk, hogy sziréna hangja rázta meg a Derkovits-lakótelep csendjét tegnap este, de ez nem lenne igaz, hiszen tüzijátékok ropogásától volt hangos az egész éjszaka városszerte. Időről-időre hírt kapunk arról, hogy milyen problémát, balesetet okozott a pirotechnikai eszköz, pedig a szakemberek minden évben felhívják a figyelmet, hogy mire kell és érdemes odafigyelni a kellemetlenségek elkerülése érdekénben. 

A Szűrcsapó utca környékén lakók legnagyobb örömére egymást érték a pukkanó szikrázó csodák, amiket a felsőbb emeletekről kiválóan látni lehetett teljes pomájában. Vélhetően, akik a közvetlen közelében laknak, azok már nem így élték meg a terjengő füstöt és a fülsiketítő durrogást. Egy ponton aztán szirénázó mentő, tűzoltó, rendőrautó vonult fel. Sokan azt gondolták ez is a szilveszteri szokások része, hiszen a zajkeltés célja az ártó szellemek távol tartása az újévben a hagyományok szerint.

De azt az érzést, hogy egy rakéta robban be a lakásodba az ablakon keresztül, szerintem senki nem tudja elképzelni, míg át nem élte. A pontban éjfélkor elindított tűzijáték eldőlt, így nem felfelé, hanem oldalsó irányba repült, az egyik Szűrcsapó utcai lakásban kisebb tüzet okozott, amit gyorsan sikerült eloltani, a füst miatt pedig át kellett szellőztetni a helyiségeket.

Úgy tudjuk, komolyabb személyi sérülés nem történt, mert a lakásban az eset időpontjában nem tartózkodott senki, de vélhetően nagy lesz a meglepetés, mikor a szilveszteri buliból hazaér.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére