Medgyessy Péter is megjelenik az OLAF-meghallgatáson

Frisss.hu/888.hu • 2017. március 14., kedd •
A volt szocialista miniszterelnök elismerte, hogy ott lesz a meghallgatáson és válaszolni fog az újságírók kérdéseire is.

Medgyessyt az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a 4-es metró beruházásáról szóló jelentése nevesíti a Magyar Idők beszámolója szerint, és elismerte, hogy ott lesz az Országgyűlés gazdasági bizottságának az ügyet vizsgáló meghallgatásán. A vádak alapján főként a fővárosi önkormányzat, az Alstom és Medgyessy Péter az érintettek a metróberuházással kapcsolatos szabálytalanságokban, amelyek a közel 167 milliárd forint értékű szerződéssel kapcsolatosak.

A vizsgálatból kiderült, hogy az anyagi hátrányt jelentő megállapodást még 2010 előtt kötötték, így Brüsszel akár 59 milliárd forintnyi uniós forrást visszakövetelhet. Tudni lehetett, hogy Medgyessy egyik cége 180 millió forintot kapott az Alstomtól, amelyből 60 millió forint később születésnapi ajándékként a felesége számláján kötött ki.

A Bánki Erik által elnökölt bizottság már február 15-én meg akarta hallgatni a volt miniszterelnököt, de ő jelezte feléjük, hogy márciusig külföldön tartózkodik, így elhalaszották a meghallgatást. A korábbi időpontra Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester, valamint Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnökök is kaptak meghívót, de ők válaszra sem méltatták azt.

via 888.hu

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére