Karate: bronzérem Bécsből

SzR • 2017. szeptember 25., hétfő •
Hétvégén rendezték meg a 10 országot felvonultató 17. Vienna Open elnevezésű nemzetközi karate versenyt Bécsben, ahol a szombathelyi Németh Zsuzsanna is érdekelt volt, a tavalyi győzelme után, egyértelműen éremért utazott.
Karate: bronzérem Bécsből

A felnőtt női - 68 kg-ban indult, ahol egy vereség és egy győzelem után a dobogó 3. fokára állhatott fel.
Elmondta, hogy az első meccsén kicsit tartott az ellenfelétől, hiszen a Karate1 Premier sorozatban sikeresen szereplő lányról van szó.
Így utólag úgy gondolja felesleges aggodalom volt, ami negatívan befolyásolta a küzdelmét. "Legközelebb nem engedem ki a kezemből a meccset." 2:1es vereség után a 3. helyért küzdhetett meg, ahol egy helyi lánnyal találta szembe magát. Hamar megszerezte Zsuzsanna az 1. találatot, aztán, mintha picit kiengedett volna, amit az ellenfele ki is használt, így hamarosan 4:1re vesztésre állt a szombathelyi sportoló.
3 másodperc volt vissza, amikor tudta, hogy csak egy 3 pontos fejre mért rúgás segítheti a győzelemhez.
Annak ellenére hogy ezzel az ellenfele is tisztában volt, sikerült a technika egy csodálatos fejrúgással. Ezzel 4:4-re módosult az eredmény és mivel az első találat a szombathelyi karatékáé volt, így megszerezte az értékes bronzérmet.

A Győri Dózsa SE sportolója, Németh Zsuzsanna elmondta: "Apukám sajnos lebetegedett, így egyedül vágtam neki az útnak, de motiváltan. Vegyes érzelmekkel tértem haza. Picit csalódott voltam az első meccsem miatt, hogy 2:1re kikaptam, de aztán kárpótolt a 2. meccsemen, hogy higgadt tudtam maradni és az utolsó pillanatban fordítani az álláson, ezzel nyerni. Nagyon jó volt találkozni az osztrák barátokkal, valamint szereztem új barátokat is és kaptam újabb versenymeghívást még az idei évre.
Dolgozom tovább az edzőteremben, hisz a versenyt igazából ott kell megnyerni."
 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére