Jövőre hat szombaton kell dolgozni, viszont kilenc hosszú hétvége lesz

MTI • 2017. május 19., péntek •
Ez vár ránk 2018-ban.

Jövőre hat szombat is munkanap lesz a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló, nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint, amely a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken. A munkanap áthelyezések miatt ugyanakkor kilenc hosszú hétvége lesz 2018-ban.

A rendelet alapján a jövő évi munkaszüneti napok körüli  munkarend úgy változik, hogy március 10-én, április 21-én, október 13-án, november 10-én, december 1-jén és december 15-én, szombatonként dolgozni kell majd.    

Ugyanakkor cserébe a rendelet szerint pihenőnap lett jövőre a nemzeti ünnepet követő péntek, március 16., a munka ünnepe előtti hétfő, április 30., az 1956-os forradalom ünnepét megelőző hétfő, október 22., valamint a mindenszentek napja utáni péntek, november 2., illetve december 24. és december 31. is, mindkettő hétfőre esik majd.

Emellett jövőre augusztus 20. is hétfő, továbbá húsvét- és pünkösdhétfőt (április 2., illetve május 21.) is beleszámítva összesen kilenc  hosszú hétvégével tervezhetnek jövőre a munkavállalók. Január 1-je 2018-ban szintén hétfőre esik.  

A rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére