Jachtkabinnak beillő luxusszobákat kínál az egyik New York-i hotel

NR/dezeen.com - Fotó: Herzog & de Meuron • 2017. június 17., szombat •
Felhajtásmentes #magasélet svájci dizájnnal.
Jachtkabinnak beillő luxusszobákat kínál az egyik New York-i hotel

A múlt héten nyitotta meg kapuit New Yorkban a Public Hotel, amelynek a belső dizájnját a svájci Herzog & de Meuron cég tervezett meg. A 367 szobás épület a Bowery-ben található, egészen pontosan a 215 Chrystie Street-en. A toronyépületben találhatóak a John Pawson által megálmodott privát apartmanok is.

Az ötletgazda Ian Schrager volt, aki az épületet "kemény luxusnak" titulálta, jelentsen ez bármit is. Annyi biztos, hogy a hotel nem követi az éppen aktuális trendeket, tehát nincs semmi ipari jellege, nincs retro, de a Brooklynra jellemző minimál is ismeretlen fogalom itt. Ez itt a végső kifinomultság.

A szállodában két étterem van, a Public Kitchen, amely eklektikus ételek kínál, egy fatüzelésű grill körül helyezkedik el, és a Louis, amely egy snack bár, kávéval és könnyed, lassú ételekkel.

Van három, félig megvilágított bár is, ahol a bútorok és a diszkrét félhomály a kilátásra hat, az egyik tetőtéri teraszról pedig remek panoráma nyílik Manhattanra. A vendégszobák minden igényt kielégítenek, a beltér pedig olyan, mintha egy jachton lennénk.

A szobapincért online is megrendelhetjük, a szobánk kulcsa pedig okostelefonról is elérhető. Az alagsorban a Public Arts nevű rendezvénytér kapott helyet, ahol kulturális programokat és konferenciákat is le tudnak bonyolítani, de akár színházi előadásokat és koncerteket is lehet ide szervezni.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére