IAA Európa-bajnokság: Molnár József arany-, Tomsics Balázs ezüstérmes

haladas.hu • 2017. július 16., vasárnap •
Szombaton véget ért az IAA EB Ausztriában. Az íjászok kontinens-bajnokságát Attergauban rendezték festői környezetben.
IAA Európa-bajnokság: Molnár József arany-, Tomsics Balázs ezüstérmes

Az osztrák pályák híresek a nehézségükről, hiszen a környezeti adottságok is megkövetelik, hogy nagy kihívás legyen az íjászok számára. Csapatunkból hárman képviseltették magukat a nyílt nevezésű megmérettetésen és már hétfőn a helyszínre utaztak. Az egy hetes viadal nagyon megerőltetőnek tekinthető, főleg az Alpok hegyvonulatai között.

Molnár József végig nagy fölénnyel és magabiztosan teljesítette a versenynapokat, nem is volt kétséges, hogy megszerzi az újabb bajnoki címet ismét saját készítésű íjjal.

Tomsics Balázsnak is sikerült felérni a dobogó második fokára 42 versenyző közül. Tavalyi soproni világbajnoki bronzérem után, ismét szép éremmel gazdagodott a gyűjtemény. A kellő munka és szorgalom egyre közelebb juttatja a hőn áhított arany éremhez.

Seres Armand sajnos nem állhatott fel a dobogóra. Hirtelen bekövetkező kategóriaváltás miatt az elért eredmény így is szépnek mondható!

Egyéni eredményeink mellett csapatversenyben is remekeltünk. A kvalifikációs körök után egyik csapatunk az első helyen, míg a másik harmadik helyen jutott be a döntőbe. Sajnos, az arany érem az utolsó lövéseken elment, de így is sikerült szereznünk egy ezüst és egy bronzérmet.

Takács Gergő, a Haladás VSE íjász szakosztályánk vezetője: „Mindig nagy öröm számunkra, hogyha valamelyik versenyzők érmeket szerez nemzetközi versenyen, pláne kettő. A csapat többi tagjával végig feszülten figyeltük, hogyan alakulnak az eredmények. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a következő edzés, lehet inkább az ünneplésről fog szólni. Persze, az utánpótlásnak is jó, hogy ilyen versenyzők vannak körülöttük.”
 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére