Gázolajat szállító vasúti tartálykocsik borultak fel Vépen

mti.hu; vas.katasztrofavedelem.hu; GYSEV • 2017. szeptember 14., csütörtök •

Gázolajat szállító vasúti tartálykocsik borultak fel, dőltek meg tegnap este a vépi vasútállomáson, kettőből szivárgott a gázolaj - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tájékoztatás szerint két tartálykocsi borult fel, három pedig megdőlt. A baleset lakott területet nem érintett, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Még tartanak a mentesítési munkálatok Vép település vasútállomásán, ahol gázolajat szállító vasúti tartálykocsik siklottak ki tegnap kora este - közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tájékoztatás szerint öt, egyenként 95 ezer literes tartálykocsi siklott ki, kettő felborult, három pedig megdőlt a baleset során, amelynek körülményeit a hatóságok vizsgálják.

Menetrend szerint közlekednek a vonatok Vépnél, kisebb késések azonban még előfordulhatnak - erről tájékoztatott a GYSEV. A kisiklott tartálykocsikból hajnalban megkezdték a gázolaj átfejtését az állomásra vontatott üres tartálykocsikba. Hozzátették, várhatóan holnap, vagy holnapután történhet meg a kisiklott kocsik visszaemelése a sínekre. A két tartálykocsiból mintegy 80 – 100 köbméter gázolaj folyt el a helyszínen. Egyelőre nem tudni, mi okozta a kocsik kisiklását. Az eset során szeélyi sérülsé nem történt.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére