Egy bécsi művész találkozása az orosz gépkarabéllyal

Frisss - AK47chair • 2017. február 16., csütörtök •
Rainer Weber szerint ez a bútordarab a lakás dísze lehet - a külsejét és az árát tekintve biztosan igaza van.
Egy bécsi művész találkozása az orosz gépkarabéllyal

A 45 éves bécsi születésű művész már gyerekként bolondult a művészetekért és a technológiai újításokért. Ez a kettősség kísérte végig eddigi életét Rainer Webernek, akit egy szovjet altábornagy és fegyvertervező ihletett meg. Pontosabban a Mihail Timofejevic Kalasnyikov által megálmodott gépkarabély. Az AK-47-es gépfegyver már az ötvenes évek elején több hadseregben is megtalálható volt, ráadásul a mai napig gyártják.

 

Azonban Rainer újraértelmezte a karabélyt és igazi ülőalkalmatosságot készített belőle. A művész tettét azzal magyarázta, hogy szerette volna a történelem egyik leghíresebb fegyverét mindenkivel megkedveltetni.

 

Hogy minden szempár megbámulta az első példányt, az biztos. Ráadásul, azóta aranyozott és ezüsttel futtatott kivitelezéssel is elkészült a furcsa szék. Hogy valóban bizsergető érzés legyen, helyet foglalni ezeken a bútorokon eláruljuk, hogy mindegyik fegyver használatban volt. A szék többi elemét pedig Londonból és Velencéből szerezte be a művész.

Legújabb ötlete pedig egy állólámpa, amelyhez szintén fegyvereket és rohamsisakokat használ fel Weber.

Aki hasonlóan érdeklődik a történelem és a fegyverek iránt, mint a bécsi tervező, annak nem kell messzire utaznia, hogy beszerezze nappalijának díszes bútorelemét. Azért ne képzeljük azt, hogy aprópénzért árulja portékáit az AK-47-es szék megálmodója. Egyetlen darabért ugyanis 127 000 dollárt kell fizetni (36 millió forint). Az első sokkból nyugodtan eshetünk a következőbe, mert nagyon kelendőek Rainer Weber bútorai...

Via ak47chair

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére