Dolgoznak, de nem tudnak mindenhol egyszerre ott lenni

• 2017. november 30., csütörtök •
A Magyar Közút először a forgalmasabb útvonalakat tisztítja meg, egy-egy hókotró 50 kilométeres szakaszért felel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban, 24 órás szolgálat mellett, folyamatosan látja majd el a hóeltakarítási munkákat a mintegy 32 ezer kilométeres országos közúthálózaton, ugyanakkor a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek és utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

A téli hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az egyes szakaszokon idén is az úthálózati szerepük alapján látja el a vállalat, így először a gyorsforgalmi úthálózaton és a főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik meg és végzik el a szükséges beavatkozást a szakemberek, majd ezt követi a településeket összekötő mellékutak, végül az alacsonyabb forgalmú bekötőutak hóeltakarítása.

A társaság folyamatos munkavégzése mellett is fel kell készülnie az autósoknak arra, hogy az intenzívebb havazásban érintett területeken időszakosan téliesebb útviszonyokkal találkozhatnak. A téli hóeltakarításban és síkosságmentesítésben dolgozó nehézgépjárművek fordulóköre akár 2-5 óra is lehet, hiszen egy munkagép körülbelül 20-50 kilométernyi útszakasz takarításáért felel, ezidő alatt pedig időjárástól függően akár újabb 5-10 centiméternyi hó is hullhat a burkolatra, vagyis újabb beavatkozást kell végeznie a munkagépeknek, amíg a havazás el nem áll.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére