Atlétika: újabb magyar arany az U23-as EB-n!

SzR-utanpotlassport.hu • 2017. július 16., vasárnap •
A szombathelyi Dobó SE versenyzője, Halász Bence után a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert is aranyérmes lett.

ITT már olvashattak Halász Bence EB-címszerzésének körülményeiről, most újabb csodálatos eredményről jött hír.

Az utanpotlassport.hu beszámolója szerint a bydgoszczi U23-as atlétikai Európa-bajnokság harmadik napján Rivasz-Tóth Norbert elképesztő teljesítménnyel lett aranyérmes gerelyhajításban, aki dobásával több mint másfél méterrel múlta felül Horváth Gergely tizennégy éves országos csúcsát. A további három magyar döntős eredménye közül kiemelkedik Kozák Luca bronzérme 100 méter gáton.

Rivasz-Tóth nem csupán az egyéni legjobbját múlta felül, hanem az országos csúcsot is megdöntötte, amit Horváth Gergely 81,55 méterrel 2004 óta tartott. A hatalmas dobást követően egyértelművé vált Rivasz-Tóth fölénye a további körökben, egyedül a görög rivális tudta megközelíteni, de Kiriazisz is bő két méterrel állt a magyar bajnok eredménye mögött, aki így a küldöttségünk második aranyérmét szerezte meg, Halász Bence után.

Szinte percekkel az aranyérmet követően újabb dobogós helyezésnek örülhettünk: gátfutónk, Kozák Luca, Debreceni SC versenyzője futamgyőztesként, összesítésben a harmadik helyen jutott a szám fináléjába, ahol a kiváló rajtot követően több mint két tizedet javított 13,31 másodperces kvalifikációs idején. Pechére az előtte álló holland és fehérorosz futó is jobbat ment, mint pénteken, így a 21 éves magyar leány bronzérmet szerzett. 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére